Türkiye, Tahran ve Bağdat'ın yaptırımları devreye girecek...

Türkiye, referandum kararı alan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ni (IBKY) köşeye sıkıştıracak diplomasi atağı başlattı.

Son yapılan Bakanlar Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlara "IBKY'ye yönelik alınacak önlemler ile ilgili her bakanlık çalışma yapsın" talimatı verdi. Her bakanlık kendi çalışmasını yapıp kapsamlı bir yaptırımlar paketi ortaya çıkaracak.

İLK HAMLE HABUR

Öncelikli olarak masada Habur Sınır Kapısı'nın kapatılması, petrol alımının durdurulması, ihracatın kesilmesi bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İran'a yapacağı ziyaret sırasında İran'ın Kuzey Irak'a açılan sınır kapısını kapatması başta olmak üzere iki ülkenin ortak önlemler almasını da gündeme getireceği bildirildi.

Bağdat yönetiminin uygulayacağı baskıların da birleşmesiyle Barzani'nin bölge halkının taleplerini karşılayamaz hale gelmesi bekleniyor.

Türkiye, Tahran ve Bağdat'ın yaptırımları devreye girecek... ile ilgili etiketler Türkiye Barzani İran Bağdat Yaptırım referandum
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.