Türkiye-Katar Birleşik Tatbikatı bitti! İşte tatbikattan ilk fotoğraflar...

Katar'da hem kara hem de deniz tatbikatına katılan Türk askerleri ile gemilerinin fotoğrafları, Genelkurmay Başkanlığı tarafından medyaya servis edildi...

Katar krizinin patlamasıyla hızlı bir şekilde ülkeye askeri üs kuran Türkiye, kısa süre içinde de iki ayrı tatbikatı başarıyla tamamladı.

Tatbikatlar hem kara hem de askeri operasyonları içeriyordu...

_1

Genelkurmay Başkanlığı, resmi açıklamayla tatbikatlara ilişkin bilgi ve görüntüleri paylaştı...

Açıklama şöyle:

"Türkiye ve Katar Silahlı Kuvvetleri arasında dostluk, iş birliği, koordinasyon ve birlikte çalışabilirliği geliştirmek maksadıyla icra edilen Türkiye-Katar Birleşik Tatbikatı başarıyla tamamlanmıştır.

_2

Tatbikatın kara safhası, 05-06 Ağustos 2017 tarihlerinde Katar’da konuşlu Kara Unsur Komutanlığının iştiraki ile komuta yeri tatbikatı şeklinde icra edilmiştir.

_4

Tatbikatın deniz safhasında, Katar Deniz Kuvvetlerine limanda Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi tarafından deniz güvenliğine ilişkin eğitimler ile TCG gökova’da yangın-yara savunma eğitimleri verilmiştir.

_6

6-7 Ağustos 2017 tarihlerinde icra edilen fiili deniz safhasında; manevra talimleri, arama kurtarma eğitimleri, SAT Timlerinin iştiraki ile denizden güvenlik eğitimlerinin yanı sıra Katar Hava Kuvvetlerine ait uçakların katılımı ile hava savunma harbi eğitimleri icra edilmiştir."

_7

_8

_9

_10

_11

_12

Türkiye-Katar Birleşik Tatbikatı bitti! İşte tatbikattan ilk fotoğraflar... ile ilgili etiketler TSK Genelkurmay türkiye-katar birleşik tatbikatı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.