Türkerler-Siemens ortaklığının kazandığı dev ihale dünya medyasında yankı buldu...

Dünya medyası, Türkerler-Siemens-Kalyon konsorsiyumunun kazandığı ihaleyi “Türkiye’deki ihaleyi Alman Siemens kazandı” başlıkları ile okurlarını duyurdu.

Türkiye ile Almanya arasındaki sıkıntıların arttığı bir dönemde Türkiye'nin ilk Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesini Alman Siemens şirketinin de ortak olduğu Türkerler-Siemens-Kalyon konsorsiyumunun kazanması dünya medyasında büyük yankı buldu...

Milliyet'in haberine göre, Alman medyası bu gelişmeyi "Türkiye'deki dev ihaleyi Alman Siemens kazandı" sözlerini duyurdu.

Deutsche Welle Türkçe, YEKA ihalesini Türkerler-Siemens-Kalyon konsorsiyumunun kazandığını bildirdiği haberinde "Konsorsiyum, 1 milyar doların üzerinde rüzgar tesisi yatırımı yapacak" dedi.

Euronews de Siemens'in Alman şirketi olduğu vurgusunu öne taşıyarak "Almanya'nın Siemens şirketi Türkiye'nin rüzgar enerji projesini kazandı" başlığını kullandı.

Thomson Reuters'ın yatırımcılar için özel haberlere yer verdiği Zawya ise ihalede yarışan sekiz konsorsiyumu öne çıkardığı haberinde konsorsiyumun Türk tarafı Türkerler'in Başkanı Kazım Türker'in projenin yüzde 35'inin uluslararası kaynaklardan finanse edileceği sözlerine yer verdi.

ABD'nin dev medya kuruluşlarından New York Times da haberi okuyucularına "Alman Siemens, Türkiye'nin rüzgar ihalesini kazandı" başlığı ile duyurdu.

Türkerler-Siemens ortaklığının kazandığı dev ihale dünya medyasında yankı buldu... ile ilgili etiketler YEKA Kazım Türker rüzgar enerjisi ihalesi türkerler-siemens-kalyon
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.