Türk Yıldızları ilk defa Rusya semalarında...

Çok sayıda vatandaşın ilgiyle izlediği gösteride Türk Yıldızları, Ruslardan alkış aldı

Türk Hava Kuvvetleri bünyesindeki Türk Yıldızları, gösteri uçuşu yapmak üzere ilk kez Rusya’ya geldi. Türk Yıldızları'na ait 8 adet F-5 uçağı 25 Ağustos günü Moskova'daki Kubinka havalimanına geldi.

Armiya-2017 Askeri Teknoloji Forumu'nun davetlisi olarak Moskova'ya gelen Türk Yıldızları, 26 Ağustos Cumartesi günü saat 13:00'da bir gösteri gerçekleştirdi.

Grubun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Türk jetleri ilk defa Rusya semalarında! 25 yıllık tarihimizde bizim ve ülkemiz için ilkleri yaşamaya ve yaşatmaya devam ediyoruz. Bayrağımızı göklerde gururla dalgalandırıyoruz. İki ülke arasındaki dostluğun ve iyi niyetin göstergesi olarak yarın (26 Ağustos) gösteri uçuşumuzu gerçekleştireceğiz. Gösterimiz saat 13:00'da." denildi.

379348_1

Özel misafir olarak Armiya 2017 (Ordu 2017) fuarına katılan Türk Yıldızları, Rusya'nın başkenti Moskova'da gösteri uçuşu yaptı.

Dünyada sekiz süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapan tek akrotim olan Türk Yıldızları, manevralarıyla Ruslardan alkış aldı.

Yaklaşık 45 dakika süren gösteriyi çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi.

379348_2

Türk Yıldızları ilk defa Rusya semalarında... ile ilgili etiketler Türk Yıldızları Rusya Moskova sema f-5 jet
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.