TSK teröristlere desteğe giden konvoyu böyle vurdu/VİDEO...

Türk Silahlı Kuvvetleri Halep'ten Afrin'e gitmeye çalışan PKK/PYD konvoyunu Tuaf bölgesinde vurdu.

Yerel kaynakların iddialarına göre; yaklaşık 37 araçlık konvoyun tamamı TSK tarafından kullanılamaz hale getirildi.

Bölgede bombardıman devam ettiği hava harekatına çok sayıda uçağımızın katıldığı belirtiliyor.

afrin_2

REJİMLE İLK TEMAS İDDİASI!

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan gazeteci Samet Doğan; Suriye rejimiyle ilk temas: "Suriye ordusu, Türkiye'nin Afrin'e giden yardım konvoyunu Ziyara kontrol noktasında vurmasının ardından grad füzeleriyle karşılık veriyor. Türkiye'nin saldırısında konvoydaki kamyonlar ve içindeki yardım malzemeleri yok edildi. Bu rejimin verdiği bilgi. Rejime göre kamyonlar yardım malzemesi taşıyordu. Tercümesini yaptım ben.'' ifadelerini kullandı.

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait 30-40 araçtan oluşan ve içinde teröristler ile silah ve mühimmat taşıyan konvoy, 22 Şubat 2018 tarihinde Afrin güneydoğusundan şehre yaklaşırken tespit edilmiş ve şehirden 15 km kadar uzaktayken kara ateş destek vasıtaları ile vurulmuştur.

Harekât esnasında sadece PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait anılan konvoy hedef alınmış ve her zaman olduğu gibi sivillerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmiştir.''

TSK teröristlere desteğe giden konvoyu böyle vurdu/VİDEO... ile ilgili etiketler Afrin TSK terörist konvoy
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.