Türk Hava Yolları son çeyrekte nasıl rekor kâr elde etti? / VİDEO

Türk Hava Yolları son çeyrekte elde ettiği rekor kâr ile geçtiğimiz dönemin zarar tablosunu terisine çevirmeyi bildi. THY'nin kaptan koltuğunda oturan Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı TRT'ye bu başarının arkasındaki sırrı anlattı

Türk Hava Yolları son dönemde gösterdiği üstün performans ile zararını kapatırken, hisseleri Borsa İstanbul'da 9,5 lirayı gördü.

THY giderlerini yüzde 8,9 azaltmayı başararak son çeyrekte 386 milyon dolar kazanmayı bildi.

PEKİ TÜRK HAVA YOLLARI BU BAŞARIYI NASIL YAKALADI?

TRT'ye konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, "Bu başarının yakalanmasında en önemli unsurlardan bir tanesi; bir kere bu iş bir takım oyunu, benim kaptanlığımda, ben bir takımın kaptanıyım... 50 bin kişilik bir aile ve arkada uzun yıllara yayılan bir büyük deneyim var.." ifadelerini kullandı.

wejhwef

Türk Hava Yolları çalışanlarından övgüyle bahseden Aycı, "Çalışanlarımızın yüksek derecedeki aidiyet duygusu hazırladığımız stratejilere, oyun planlarına, aksiyonlara, vizyonun altını doldurduğumuz iş planlarına sadakatleri, şirketlerine olan bağlılıkları, özveri ve fedakarlık dönemi geldiğinde gösterdikleri yüksek aidiyet duygusu bunun çok önemli anahtarları..." diye konuştu.

THY HİSSELERİ "UÇUŞA GEÇTİ"

İstanbul Borsası'nda Türk Hava Yolları hisselerinin gösterdiği performanstan memnun olduğunu belirten Aycı, şirket çalışanlarına da zam müjdesi verdi.

Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı şu açıklamalarda bulundu;

"Hissemiz 4,5 liradan 9,5 liraya geldi. Şu an en iyi performe eden hisse konumunda ve en çok işlem gören hisse konumunda... Türk Hava Yolları uzun vadede her zaman kazandıran bir hissedir."

- THY ÇALIŞANLARI BU YIL NE KADAR ZAM ALACAK?

"Çalışanlarımız geçen yıl yaşananlar üzerine çok ciddi bir fedakarlık yaptılar. 2017'nin zor bir yıl olma ihtimaline karşı ciddi bir fedakarlıkta buludular. Bu yükselişimiz planladığımız gibi devam ederse biz de onların bu fedakarlığını cevapsız bırakmayacağız ve fedakarlığın karşılığını en iyi şekilde kendilerine vereceğiz." / SuperHaber

Türk Hava Yolları son çeyrekte nasıl rekor kâr elde etti? / VİDEO ile ilgili etiketler THY Türk Hava Yolları İlker Aycı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.