Tuncay Özkan'ın "2'nci Gezi" provokasyonuna İBB'den jet yanıt! / ÖZEL HABER

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın "Gezi Parkı" provokasyonuna İBB yanıt verdi: Parkta kesilen ağaç yok

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'nda "kesilen" bazı ağaçların fotoğraflarını paylaştı.

Resmi Twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Özkan, "Gezi Parkı'nda ağaç katliamı... Toplumun sinir uçlarıyla oynamak niye? Bu ağaçlar sizi neden bu kadar rahatsız ediyor?" dedi.

efrrrrr

KESİLEN AĞAÇ YOK!

Tuncay Özkan ağaçların neden "kesildiği" hakkında herhangi bir bilgiye yer vermedi ancak SuperHaber'in ulaştığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkileri konuyla ilgili kısa bir açıklama yaptı.

Açıklamada; söz konusu resimlerde görülen ağaçların, geçtiğimiz günlerde yaşanan fırtınada zarar görüp devrildiği ve bu nedenle kaldırıldığı belirtildi. İBB yetkilileri, Gezi Parkı'nda kesinlikle ağaç kesilmediğini vurguladı.

İBB açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

"İstanbul'da 27 Temmuz günü yaşadığımız şiddetli fırtınada 2118 ağaç devrilmiş, 2500 ağacın dalları kırılmıştır. Aynı gün 405 binanın çatısının uçtuğu belirlenmiştir.

Fırtına nedeniyle devrilen, 2118 ağacın yerine 4236 ağacın dikimine başlandı. Çengelköy'de devrilen 176 yıllık çınar ağacı ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından tedavi edilerek yerine dikilmişti."

- MUHALİFLERE "AĞAÇ KATLİAMI" UYARISI

Öte yandan, Tuncay Özkan'ın bu mesajı üzerine muhalif medyada Gezi Parkı'nda "ağaç katliamı" gerçekleştirildiğine yönelik çok sayıda haber yer aldı.

frjfhbergerg

- BİRGÜN GAZETESİ YAZARINDAN "MAHALLESİNE" UYARI

Muhalif medyaya haberlere tepki gösteren Birgün yazarı Ümit Alan ise, "'Gezi Parkı'nda Ağaç Kıyımı' şeklinde bir iddia varsa ve bu iddia habere dönüşecekse önce Park ve Bahçeler Müdürlüğü aranır, sorulur." uyarısında bulundu.

Meslektaşlarına gazeteciliğin altın kurallarını hatırlatan Alan, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Eğer Park ve Bahçeler Müdürlüğü ya da bir yetkili cevap vermiyorsa, telefonlar açılmıyorsa, bu da haberde belirtilir. Yapılan haberlerde hiç yok bu.

Verilen cevap gazeteciyi ikna eder ya da etmez. Fikri takibe girer ama bir tweet atıldı diye tek başına haber olmaz. Böyle acele olmaz.

Basın Yayın bölümlerinde ilk sene öğretilir bu. Haberin unsurları var. "Ama onlar da..." deyip geçemezsin mesleğe sahip çıkacaksan." / SuperHaber Özel

ferjoIfergg

Tuncay Özkan'ın "2'nci Gezi" provokasyonuna İBB'den jet yanıt! / ÖZEL HABER ile ilgili etiketler Gezi parkı Ağaç Tuncay Özkan CHP ağaç katliamı
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.