Tuğgeneral Ural Genelkurmay'daki kritik görevini sürdürecek

Genelkurmay Adli Müşavirliği görevinde "izne ayrıldığı" belirtilen Tuğgeneral Dinçer Ural'ın devam etmesi yönünde karar alındı.

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde darbeden tutuklanan Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse görevinden alınmıştı. Köse'nin yerine de 14 Nisan'da Genelkurmay Başkanlığı Başsavcısı Hakim Tuğgeneral Hayrettin Kaldırımcı atanmıştı. Kaldırımcı 15 Temmuz günü de Karargah'taydı. Darbe girişiminin ardından iki isim de tutuklanmıştı.

İki ismin yerine atanan Tuğgeneral Dinçer Ural da FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla Ankara'da gözaltına alınmıştı.

Daha sonra serbest bırakılan Dinçer Ural hakkında Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise, "Şu anda izne ayrıldı. Şüphe oluştu hakkında. Bundan sonra görevin sürdürülmesi zannediyorsam zor. Değerlendirme sonucu adım atılır. Üzerinde durmamız gereken bir konu. Kısa sürede bir karar veriliyor. Zannediyorum kendisi de affını isteyecek. Birisinin bir başkasını eniştesi olması tek başına onu suçlu hale getirmez" ifadelerini kullanmıştı.

Odatv'nin edindiği bilgilere göre Genelkurmay'daki kritik görevlerden olan Adli Müşavirliği görevinde Tuğgeneral Dinçer Ural'ın devam etmesi kararlaştırıldı.

ODA TV

Tuğgeneral Ural Genelkurmay'daki kritik görevini sürdürecek ile ilgili etiketler Tuğgeneral Dinçer Ural Genelkurmay Adli Müşaviri
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.