TSK'dan, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili flaş paylaşım!

Türk Silahlı Kuvvetleri Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Son 24 saatte öldürülen terörist sayısı ise 23 oldu.

TSK'nın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1551." denildi.

Dün bu rakam 1528 olarak TSK tarafından duyurulmuştu. Buna göre, iki açıklama arasında toplam 23 terörist daha etkisiz hale getirildi.

TSK'dan konuya ilişkin açıklama şöyle;

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00’den itibaren “Zeytin Dalı Harekâtı” başlatılmıştır.

Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.

“Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında, Kara ve Hava operasyonları sonucunda 23 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1551 olmuştur.

Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."

Dün 6 köyün teröristlerden temizlendiği Zeytin Dalı Harekatı 28. gününde hız kesmeden devam ediyor...

TSK'dan, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili flaş paylaşım! ile ilgili etiketler TSK Afrin
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.