Süleyman Soylu'nun dikkatini yeni kamuflajlar çekti!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şehit Piyade Çavuş Bekir Kurt Hudut Takım Karakolu'na ziyarette bulundu. Burada askerlerle sohbet eden Soylu'nun dikkatini askerlerin yeni üniformaları çekti. Soylu, ziyaret sırasında kendisine eşlik eden Orgeneral Çetin'e üzerindeki üniformayı göstererek, "Bunlar yeni mi?" diye sordu. Orgeneral Çetin'in, 'Evet, bakanım." yanıtını vermesi üzerine Soylu, "Çok güzel olmuş." dedi. Peki, TSK yeni kamuflajın özellikleri nelerdir? Ne zaman dağıtılacak? Detaylar haberimizde...

TSK yeni kamuflajın özellikleri nelerdir? Karakoldaki yemekhaneye geçerek vatani görevlerini yerine getiren askerlerle çay içip sohbet eden Soylu, askerliğin çok kutsal bir meslek olduğunu belirterek, "Askerlik, aynı zamanda öteki dünyada da bize şehadet edecek görevlerdir." dedi. Bakan Soylu, daha sonra Türkiye-İran sınırındaki Şehit Piyade Çavuş Bekir Kurt Hudut Takım Karakolu'na ziyarette bulundu. Karakol girişinde askeri törenle karşılanan ve şeref defterini imzalayan Soylu, gözetleme kulesine çıkarak sınır hattını inceledi. Peki, TSK yeni kamuflajın özellikleri nelerdir? Ne zaman dağıtılacak? Detaylar haberimizde...

foIejwfwggh_1

YENİ KAMUFLAJLARIN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Yeni kamuflajların özellikleri ve ne zaman dağıtılacağı henüz açıklanmadı.

fwnfewfewf_1

“BUNLAR YENİ Mİ?”

Karakoldaki yemekhaneye geçerek vatani görevlerini yerine getiren askerlerle çay içip sohbet eden Soylu, askerliğin çok kutsal bir meslek olduğunu belirterek, "Askerlik, aynı zamanda öteki dünyada da bize şehadet edecek görevlerdir." dedi.

Soylu, ziyaret sırasında kendisine eşlik eden Orgeneral Çetin'e üzerindeki üniformayı göstererek, "Bunlar yeni mi?" diye sordu. Orgeneral Çetin'in, 'Evet, bakanım." yanıtını vermesi üzerine Soylu, "Çok güzel olmuş." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, ziyaretin ardından helikopterle çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Iğdır'a hareket etti.

KAMUFLAJ NEDİR?

Kamuflaj (Fransızca: Camouflage) bir gizlenme, saklanma yöntemidir. Özden gizlenmek, saklanmak anlamına gelir ve normalde kolaylıkla görünür olan bir organizma veya objenin çevreyle kendini bir ederek fark edilmesinin zorlaşmasını sağlar. Savaşta ve doğal hayatta düşmandan saklanmak, düşmanı şaşırtmak için kullanılan bir stratejidir.

DOĞAL

Doğal hayatta, avın avcıdan korunabilmesi için ya da avcının avını yakalaması için kamuflajın doğal refleks olarak kullanıldığı bilinmektedir.

ASKERİYE

18. yüzyıla kadar kullanılmayan bu strateji, teknolojik silahların ilerlemesi ile cazip hale geldi. Eski dönemlerde düzenli orduların elbiseleri rengarenk ve her grubun rengi farklıydı. Bu, cephede düşman ve dostun anlaşılması için önemli bir unsurdu. Ne var ki, Sanayi Devrimi ile gelişen teknoloji ve silah endüstrisindeki ilerlemeler sonucu, gizlenmenin önemi ortaya çıktı.

ÜNİFORMA NEDİR?

Üniforma; meslekî, kurumsal ya da sanatsal nedenlerle giyilen tek tip kıyafet. Bazen forma olarak kısaltılır ve özellikle sporcu ve öğrenci üniformalarını tanımlamakta kullanılır.

Doktor, hemşire, sporcu, öğrenci, ponpon kız, asker, polis, itfaiyeci, izci üniforması gibi çok çeşitli forma ve üniformalar vardır. Aynı mesleğe sahip kimselerin üniformları genelde büyük oranda aynı olmasına rağmen, çeşitli renk ve aksesuar farklılıkları olabilir. Bu farklar; rütbe, kıdem, branş, bölüm, başarı gibi farklılıkları belirtirler.

Süleyman Soylu'nun dikkatini yeni kamuflajlar çekti! ile ilgili etiketler tsk yeni kamuflaj özellikleri nelerdir ne zaman dağıtılacak
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.