Trump'tan BM Genel Kurulu'nda Türkiye'ye teşekkür, Kuzey Kore'ye sert mesaj!

ABD Başkanı Donald Trump, BM Genel Kurulu'nda konuştu.

Trump, "Teröristler ve aşırılık yanlıları güç toplayarak Birleşmiş Milletler gezegeninin her köşesine yayıldı. Geçmişin aklıyla hareket etmeliyiz. Koalisyon ve istikrarı böyle sağlayabiliriz. Ülkelerin, kendi vatandaşlarının çıkarlarını korumalarını ve başka ülkelere saygı duymalarını istiyoruz. Tanrı'nın bize bahşetmiş olduğu hayat çerçevesinde ABD olarak kendi kaderimizi çizmek istiyoruz. Bu görüşmeler bize güzel ilişkiler sağlıyor." ifadelerini kullandı.

KUZEY KORE'YE TEPKİ

"Biz ABD'de yaşam biçimimizi kimseye empoze etmeye çalışmıyoruz." ifadelerini kullanan ABD Başkanı, "Güçlü uluslar kendi egemenliklerini savunurlar. Fakat, dünyada haydut devletler var. Bazı ülkeler teröre destek veriyor. Kuzey Kore çürük bir rejime sahip. Kuzey Kore'nin nükleer silah peşinde koşması ve kullandığı balistik füzeler tüm dünyayı tehdit ediyor. BM Genel Kurulu'na yüksek çoğunlukla yaptırımları onayladıkları için teşekkür ediyorum. ABD müttefiklerini korumak zorunda kalırsa, Kuzey Kore'yi tek başımıza yok etmekten başka seçeneğimiz kalmaz. Roket adam kendisi ve rejimi için intihar görevinde. " dedi.

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Trump,"Bölgedeki istikrarı bozmaya çalışan İran yönetimi bir katil rejimdir. İran yönetimi teröre destek veriyor. Terörle mücadele kararı aldığım 50 kadar ülkeyle ortak aldığımız birlikte mücadele etme kararı sonrası kendi uluslarımızın dışında bunları tutmalıyız. Onları finansal kaynaklar sağlayanlara engel olmalıyız. Afganistan'daki şeytanlar için askeri operasyonlarımızı yeniden şekillendirilecek. Tekrar şekilde Taliban ile mücadelemizle ilgili planlarımız şekillendirilecek. DEAŞ'ı yıkmak için son 8 ayda çok fazla adım atıldı. Suriye'deki krizin arttığını gördük. Siyasi bir kriz var. ABD, hava sahasında gerekli müdaheleyi gerçekleştirmiştir. Türkiye ve Lübnan'a destekleri için teşekkür ediyoruz. Suriye'den kaçanları karşıladıkları için de teşekkür ediyoruz. " diye konuştu.

ABD Başkanı," BM'nin sergilemiş olduğu çabalara mülteci konusunda teşekkür etmek istiyorum. BM Arap Birliği de krizleri ve çatışmaları istikrara sokmaya çalışmıştır. " dedi.

Trump'tan BM Genel Kurulu'nda Türkiye'ye teşekkür, Kuzey Kore'ye sert mesaj! ile ilgili etiketler Trump Kuzey Kore Türkiye
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.