ABD'ye gideceklerin tüm geçmişi sorgulanacak

Göreve gelir gelmez ABD’nin kapılarını sığınmacılara kapatan Başkan Donald Trump, Müslüman ülkelerden ziyaretçi olarak gelecekler için yeni fişleme uygulamalarını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

CNN televizyon kanalının haberine göre Trump yönetimi yetkilileri, ülkeye giren turistlerden ziyaret ettikleri internet sayfaları ile sosyal medya sitelerini göstermeleri ve cep telefonlarındaki irtibatları paylaşmalarının istenmesi olasılığını değerlendiriyor.

Başkan Donald Trump’ın göç ve mültecilerle ilgili geniş tepkilere yol açan kararnamesinin yankıları sürerken, CNN’de yine tartışma yaratmaya aday yeni bir iddia ortaya atıldı.

Habere göre, kanala konuşan kaynaklar, Beyaz Saray siyasi direktörü Stephen Miller’ın Dışişleri Bakanlığı, Gümrük ve Sınır Koruma İdaresi (CPB), İç Güvenlik Bakanlığı ve diğer ilgili birimlere, Başkan Trump’ın bu kararnameyi uygulamaya kesin kararlı olduğunu ve kamuoyunun sıkı destek verdiğini söylediğini ve onlardan televizyonlardaki ‘histerik seslere’ kulak vermemelerini istediğini söylediler.

Miller, Trump yönetimi yetkililerinin, yabancı ziyaretçilerden, ziyaret ettikleri tüm internet sayfaları ve sosyal medya sitelerini göstermeleri ve cep telefonlarındaki irtibatları paylaşmalarının istenmesi olasılığını tartıştığını belirtti. Habere göre, yabancı ziyaretçiler bu bilgileri paylaşmaması durumunda ülkeye alınmayabilecek.

Kaynaklar, fikrin henüz ilk değerlendirme aşamasında olduğunu belirtirken, Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer da henüz bir açıklama yapmadı.

Habere göre Miller, yönetimin, ABD’ye giren kişilerin Amerikan değerlerini benimsediğinden emin olmada daha iyi iş çıkarması gerektiği görüşünü dile getirdi.

ABD'ye gideceklerin tüm geçmişi sorgulanacak ile ilgili etiketler ABD Trump göçmen ziyaretçi fişleme insan hakları sosyal medya hesapları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.