Trabzonspor'a transfer yasağı mı geldi?

Trabzonspor'a transfer yasağı mı geldi? Trabzonspor neden ceza aldı? FIFA, Matus Bero transferi için Trencin kulübüne yapılması gereken 250 bin Euro'luk ödemenin, zamanında yapılmamasından dolayı Trabzonspor'a 1 dönem transfer yasağı verdi. Trabzonspor, 2018-2019 sezonunun yaz döneminde transfer yapamayacak. Trabzonspor'un FIFA'nın Bero için verdiği kararı CAS'a taşıyacağı belirtildi. Peki, Trabzonspor neden transfer yasağı aldı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz..

Gelen son dakika haberlerine göre Trabzonspor'a transfer yasağı getirdi. Sporx'in haberine göre; FIFA, Bero transferi için zamanında Trencin kulübüne yapılmayan ödemeden dolayı Trabzonspor'a bir dönem transfer yasağı verildiği kararını bildirdi. Trabzonspor, 2018-2019 sezonunun yaz döneminde transfer yapamayacak. Trabzonspor'a transfer yasağı mı geldi? Trabzonspor neden ceza aldı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Trabzonspora_transfer_yasag_m_geldi_Trabzonspor_neden_ceza_ald

TRABZONSPOR'A TRANSFER YASAĞI

Trabzonspor'a FIFA'dan kötü haber! FIFA, Trabzonspor'a transfer yasağı verdi!

FIFA, Matus Bero transferi için Trencin kulübüne yapılması gereken 250 bin Euro'luk ödemenin, zamanında yapılmamasından dolayı Trabzonspor'a 1 dönem transfer yasağı verdi. Trabzonspor, 2018-2019 sezonunun yaz döneminde transfer yapamayacak. Trabzonspor'un FIFA'nın Bero için verdiği kararı CAS'a taşıyacağı belirtildi.

Trabzonspor, Matus Bero'yu 2016 yılında Slovak kulübü Trencin'den kadrosuna katmıştı.

54edb888949148d1bc4f81c07acef103

TRABZONSPOR'DA RIZA ÇALIMBAY'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay basın toplantısında takımın son durumunu anlattı; basında çıkan haberlere tepki gösterdi. Bütün sorumluluğun kendinde olduğunu söyleyen Çalımbay, "Kendime güveniyorum. Önceliğinin takımı Avrupa'ya taşımak" diye konuştu.

Trabzonspor'a başarı için geldiklerini söyleyen Rıza Çalımbay, "Tek hedefimiz Trabzonspor'un başarısı. Buraya göreve geldiğimizde de işimizin çok zor olduğunu biliyorduk. Geldiğimiz camiayı çok çok iyi tanıyorduk. Geldiğimizde takımın durumu belliydi. Takımın durumu çok çok iyi olsa o zaman ne antrenör değişikliği ne de başka bir şey olur. Geldiğimizde burada bir kriz vardı ve bu krizi yönetmeye çalıştık. Mevcut oyuncularımızla çok da güzel şeyler yaptık. Ligin 2. yarısı güzel olmadı. Üstüste beraberliklerimiz oldu. Bu başarısızlık olarak kabul edildi. Biz bunu kabul etmedik. Antrenörlük hayatım boyunca inanamadığımız maç Göztepe maçıydı. 5-0 olacak maç berabere bitti. Sonra yavaş yavaş bazı şeyler çıktı. Hiçbir zaman ne başkası ne de oyuncu veya yönetimi suçlamadım." dedi.

"Bu takımı ben kurmadım" sözlerine açıklık getiren Rıza Çalımbay, "-Bu sizin kurmadığınız bir takım- diye canlı yayında soru geldi. "Tamam benim kurmadığım takım" dedim ama sonunda "bu bir mazeret değil"di. İnsanlar "mazeret değil'i alıp öyle kullandı. Biz geldiğimizden bu yana kötü bir çizgi çizmedik. Sorumluluktan kaçan birisi değilim. Sorumluluğu ne yönetimde ne de başka birisinde aramayın. Bütün sorumluluk bende. Maalesef yazılıp çiziliyor, "o oyuncu yok; bu oyuncu yok" diye. Tabii ki sıkıntımız var. Ama hiç kimseyi ortaya atıp üzerimizdeki sıkıntıdan kurtulmaya çalışan bir insanım. Buradan önce de Trabzonspor'dan daha zor takımlarda çalıştım. Rizespor'u son hafta ligde tuttum. Antalyaspor'u son sırada aldım, o takımı 5. yaptık. Beşiktaş'a gittim, her şeyden kopmuştu 2. yarının lideri yaptık, Avrupa'ya taşıdık. Hep zor takımları çalıştırdık. Gittiğimiz yerde çizgimiz vardır ve o çizginin altına düşmedik. Burada aldığımız 2 mağlubiyetin -Başakşehir, Beşiktaş- yeni yeni şeyler üretildi. Bütün sorumluluk bende. Başka şeyler aramaya gerek yok. Hedefimiz takımı Avrupa'ya taşımak. Kalan 10 maçı en iyi şekilde bitirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Buraya gelirken kendisine 2 yıllık teklif geldiğini kaydeden Rıza Çalımbay, "2 yılı kabul etmedim. Lig sonuna kadar istedim. Ben kendime güveniyorum. İlk önce buradaki durumu görmek istedim." diye konuştu.

Basında çıkan ve kendisine atfedilen "-Devre arası oyuncu alınmadı, şu yapılmadı- diye konuları kapatır mısınız; rica ediyorum" diyen Çalımbay, "O konuları kapatalım 10 maçımız var oraya konsantre olalım. Geldiğim günden beri mükemmel bir destek var. O mükemmel destek de taraftar desteği. Taraftar desteiğinin eksik olmaması gerekiyor. 10 maç bizimle beraber olsunlar. Benim muvakevelem sezon sonuna kadar. Sorumluluğum var. Bben de bu mukavelemi iyi bir şekilde bitirmek istiyrom. Gelecek sezon için konuşacak olursak şu anda öncelilim bu yılı bitirmek. Oyuncularımla toplantı yapacağım ve onlara herkes sorumluluk almak zorunda olduğunu hatırlatacağım. Ben belki de kulübüne bir kuruş harcatmadan göreve yapan teknik direktörüm. Yönetim her zaman bana destek verdi. Hem yönetim hem taraftar. Bütün sorumluluk bende. Bu sorumluluğu teknik heyet olarak biliyoruz. Bütün amacımız Trabzonspor'u Avrupa kupalarına götürmek." sözleriyle umutlu açıklamalar yaptı.

"TEKMEYE KAFA ATACAK ARKADAŞLAR İLE ÇIKACAĞIZ"

Takımdaki eksikler hakkında bilgi veren Rıza Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Esteban 1 ay yok. Mustafa Akbaş 1 ay daha yok. Castillo geri dönecek, onların raporuna göre bakacağız, 1,5 ay olmayacak. Durica 1 ay yok. Bero sakatlandı, en az 1 ay yok. Abdülkadir sakat ama maçta oynayabilir. Hubocan sarı kart cezalısı. Bu tür sıkıntılarla Akhisarspor maçına gideceğiz. Akhisarspor maçı benim ilk maçım olacak. Sıfırdan başlıyoruz artık. En iyi şekilde bitirmek istiyoruz. Kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Tekmeye kafa atacak arkadaşlar ile çıkacağız. Ben yönetimime, taraftarlara ve futbolculara güveniyorum. Bizim söylediklerimizi maalesef yanlış anladılar. Takviye söylemimiz yanlış anlaşıldı. Arkadaşlarıma güveniyorum."

Trabzonspor'un Avrupa kupalarına katılım şansının çok olduğunu savunan Çalımbay, "Tek şey, huzurlu ortamı tekrar yakalamak. Şansımız çok yüksek ama önümüzdeki Akhisarspor maçı çok önemli. Akhisarspor'un buraya karşı olaylı bir galibiyeti var, onu önce yok edeceğiz. Trabzonspor tarihinde Alanyaspor'u ilk defa yendi. Alanyaspor da ilk maçta önemli sonuç almıştı, şimdi sıra Akhisarspor maçını çevirmek." diye konuştu.

"BURAK OLAYI YANLIŞ ANLAŞILMADAN İBARET"

Çalımbay, dün akşamki antrenmanda yardımcı antrenör Bülent Albayrak ile Burak Yılmaz arasında yaşanan gerginlikle ilgili soru üzerine ise şunları kaydetti:

"Olayın içerisinde ben yoktum, sonradan geldim. Oyuncuların koşmasını istedim. Burak ile herkesin içerisinde değil, tek konuşmam gerektiğine inandım. Antrenman başladıktan sonra Burak'ı çağırdım, olayı öğrendim. Burak'ın söylediği olay benim güleceğim bir olay. Benim söylemek istediğim tek şey vardı, bu takımın bütün golcüsü Burak. Son 7 maçımızda 5 gol attık, 4'ü Burak'ın, 1'i Abdülkadir'in. Söylemek istediğimiz, Allah göstermesin Burak'a bir şey oldu, sakatlandı, sezon sonuna kadar yok, diğer arkadaşlarımızın gol atması lazım. Golü hep Burak atacak diye bir şey yok."

Dünkü olayın tamamen bir yanlış anlama sonucu geliştiğini anlatan deneyimli teknik adam, sözlerini şöyle tamamladı:

"Burak'ı Trabzon'a Eskişehir'den gönderen benim. O gün Burak'ı Trabzon'a vermeden o zaman takımın başında olan Şenol Güneş ile konuşmuştuk. Burak ile bizim çalışmamız apayrı. Dünkü konuşmadan sonra olay kapandı. Burak gitti, Bülent hocadan özür diledi. Birbirlerine sarıldılar, olay bu. Bizim olduğumuz yerde kötü bir olay olmaz, mümkün değil. Haftanın ilk antrenmanı gergin olabilir. Çünkü maçtan geliyorsunuz. Küçük bir yanlış anlaşılma, zaten iki dakika sürdü."

Trabzonspor'a transfer yasağı mı geldi? ile ilgili etiketler Trabzonspor transfer yasağı mı geld neden ceza aldı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.