TOKİ Başkanı'ndan 16 Ocak Basın Sitesi'ne inceleme!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Derince Çınarlı Mahallesi'nde 138 daireden oluşan 16 Ocak Basın Sitesi'nde incelemelerde bulundu. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol meslektaşlarının ev sahibi olmasına 3 ay kaldığını söyledi. TOKİ nedir? TOKİ'den ev alabilmek için gerekli şartlar nelerdir? Bu soruların yanıtı da haberimizin devamında...

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin girişimi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Derince Çınarlı Mahallesi'nde 8 blok 138 daireden oluşan 16 Ocak Basın Sitesi'nde çalışmalar devam ediyor. TOKİ Başkanı Ergün Turan ve TOKİ heyeti ise, Taşkınlar İnşaat tarafından inşa edilen Basın Sitesi'nin şantiyesine gelerek incelemelerde bulundu. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol da Başkan Turan'a eşlik etti.

izmir-kemalpasa-toki-evleri-ihaleye-cikiyor-projesi-170175-1493994845

ÇETİN GÜROL'DAN TEŞEKKÜR

Çetin Gürol yaptığı konuşmada, "Başbakan Yardımcımız Fikri Işık'ın öncülüğünde uzun yıllardır konuşulan Basın Sitesi Projemiz 1,5 yıl gibi bir süreçte tamamlanma aşamasına geldi. 24 bin 500 metrekare arazinin tahsisi sonrasında 2016 Ağustos ayında temellerin atılmasının üzerinden 1 yıl geçmeden son aşamaya gelmesi bizleri çok mutlu etmekte. Meslektaşlarımızın ev sahibi olmasına 3 ay gibi bir süre kaldı. TOKİ Başkanımız Ergün Turan ve ekibine, Gümüşhane Valimiz Okay Memiş'e, milletvekillerimize ne kadar teşekkür etsek az" dedi.

TOKİ'DEN KOCAELİ'YE 19 BİN 500 KONUT

Şantiyede açıklamalarda bulunan Ergün Turan, en önemli yatırım yaptıkları illerden birinin Kocaeli olduğunu ifade ederek, "Kocaeli sanayisi ile sağladığı istihdam ile ülkemize katma değer kazandıran şehirlerimizin en başında gelmektedir. Dolayısıyla konut üretiminin Kocaeli için de önemlilik arz ettiğini çok iyi biliyoruz. Kocaeli'de TOKİ ve iştirak şirketleri aracılığıyla bugüne kadar toplam 19 bin 500 konutun inşasını başlattık" diye konuştu.

KOCAELİ'YE 33 BİN SEYİRCİ KAPASİTELİ

Sözlerinin devamında Turan, "Kamu kuruluşları ile yapılan protokoller çerçevesinde konutun yanı sıra hastane, stadyum, camii ve okul gibi şehir halkının ihtiyaç duyduğu pek çok sosyal tesisi inşa ettik. Ayrıca, Avrupa ölçeğinde sayılı statlardan biri olacak, Kocaeli'ye yakışır büyüklükte ve UEFA standartlarında, 33 bin seyirci kapasiteli stadyum da TOKİ tarafından yapılmaktadır" dedi.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK

Başkan Gürol konuşmasının devamında,''Bu tarihte hem örnek dairemizi meslektaşlarımıza göstermek, bunun yanı sıra 3+1 dairelerin bulunduğu alanda yapılacak olan alışveriş merkezi ve cami inşaatının da temel atma törenini yapacağız. Eylül 2017’de üyelerimiz evlerinde yaşamaya başlayacaklar. Bu konuda bize her zaman destek veren Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık’a çok teşekkür ediyorum. Türkiye’ye örnek bir projeye imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yine Kocaeli Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu da projelerimiz konusunda bizlere destek vermekte ve yeni katkılar vererek çok önemli katkılar sağlayacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu da greve geldiğimiz günden bu yana destekleri ile bizleri onure etmektedir'' dedi.

TOKİ NEDİR?

TOKİ dar ve orta düzey gelire sahip ailelerin konut ihtiyacını karşılamak için devlet tarafından kurulan bir kurumdur.TOKİ açılımı Toplu Konut İdaresi Başkanlığıdır. Kurum 1984 yılında Başbakan Turgut Özal'ın talimatıyla kuruldu. Fakat o dönemde ki mali kaynak yetersizliğinden dolayı yeterli konut hizmeti sağlanamamıştır. 2002 yılına kadar sadece 43.145 bina inşa edildi. Daha sonra planlı kentleşme ve konut seferberliğinin başlatılmasıyla kurum büyük bir atılım gerçekleştirdi. Bununla beraber TOKİ doğrudan başbakanlığa bağlandı. Ayrıca konut üretiminin yanında yurt, otel, kütüphane, cami, stadyum, üniversite gibi birçok alanda da hizmet vermektedir. 12 Şubat 2012 yılına kadar 81 ilde 524.698 konut yapılarak sahiplerine teslim edildi. 2023 yılında bu sayının 1 milyon konuta ulaşması hedefleniyor.

toki-ankara-yapracik_1

TOKİ'DEN EV ALABİLMEK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELERDİR?

- TC vatandaşı olmak.

- Ev almak istediğiniz bölgede 1 yıldan fazla bir süre oturmuş olmak

- Daha önce TOKİ'den ev almamış olmak

- Üzerinize ait bir mal varlığının bulunmaması

- Aylık net gelirinizin 2600 lirayı geçmemesi

TOKİ Başkanı'ndan 16 Ocak Basın Sitesi'ne inceleme! ile ilgili etiketler TOKİ Kocaeli Gümüşhane Vali UEFA başbakanlık Fikri Işık çetin gürol Ergün Turan
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.