Emmy'nin yıldızı "The Handmaid's Tale" dizinin konusu nedir? Nasıl izlenir?

69. Emmy Ödülleri'ne damgasını vuran ‘The Handmaid's Tale’ dizisi “Dram Dalında En İyi Dizi” ödülünün sahibi olurken, Elisabeth Moss, aynı dizideki performansıyla “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü aldı. Peki Emmy’nin yıldızı ‘The Handmaid's Tale’ dizisinin konusu nedir? İlk sezonu sona eren dizinin 2. sezonu ne zaman başlayacak? The Handmaid's Tale dizisinin oyunları kimlerdir? Türkçe'ye Damızlık Kızın Öyküsü olarak çevrilen dizi hakkında merak edilenleri derlemeye çalıştık.

Dizi, Türkiye’de ‘Damızlık Kızın Öyküsü’ adıyla yayımlanan Margaret Atwood’un 1985 yapımı gerilim türündeki romanından diziye uyarlandı. 69. Emmy Ödülleri'ne damgasını vuran dizinin konusu nedir? İlk sezonu sonra eren The Handmaid's Tale dizisinin 2. sezonu ne zaman başlayacak? The Handmaid's Tale dizisinin oyuncu kadrosuna kimler bulunuyor? Nasıl izleniyor? sorularının cevapları merak ediliyor. SuperHaber olarak bu soruların cevaplarını derledik...

the-handmaid-s-tale-1-filmloverss-1

THE HANDMAİD'S TALE'İN KONUSU NEDİR?

The Handmaid’s Tale; kadınların neredeyse bütün haklarının elinden alındığı, sadece çocuk doğurmak ve hizmetçi olarak varlıklarını sürdürdükleri, erkeklerin egemen olduğu dindar bir kesim tarafından totaliter tarzda yönetilen bir ülkeyi anlatıyor. Dizi, distopik yapısıyla karanlık bir hikaye sunuyor.

Distopik bir gelecekte ABD’de rejimin değiştiği bu düzende, yakalanan muhalif kadınların bir kısmı ülkenin yüksek rütbeli kumandanlarına hizmetçi olarak verilir. Hizmetçi adı altında evlere dağıtılan bu kadınlardan beklenen asıl şey, evinde yaşadıkları kumandanlardan hamile kalıp mümkün olduğu kadar çok çocuk doğurmalarıdır. Fakat son yıllarda neredeyse sıfıra düşen doğum oranları, hamile kalmanın iyice zorlaştığını ortaya koymaktadır. Dizi, hizmetçi kadınlardan biri olan Offred’in hikayesinin etrafında şekilleniyor.

THE HANDMAİD'S TALE 2. SEZON NE ZAMAN BAŞLIYOR?

10 bölümlük ilk sezonunu tamamlayan ‘Handmaid's Tale’ dizisinin 2. sezon bölümlerinin 2018’in ortalarında yayınlanması bekleniyor.

BAŞARILI BİR DİSTOPYA

Margaret Atwood'un romanından uyarlanan dizide, kadın haklarının bugünkü halinin tersine döndüğünde çıkacak sonucu inceleyerek, distopyanın güçlü feminist yönünü ortaya çıkarmıştır. Doğurgan olan son kadın Offred Komutan'ın evinde hizmetçi olarak çalışmaktadır. Hizmetçiler harap edilmiş bu dünyada popülasyonu artırmak için cinsel köle olmaya zorlanmıştır.

BAŞARILI BİR UYARLAMA

Bazı roman uyarlamaları var ki romanın önüne geçmiştir. Böyle denince akla ilk olarak Godfather geliyor. The Handmaid's Tale ise bu kategoriye girecek gibi görünüyor. 1985 basımı Margaret Atwood imzalı The Handmaid's Tale adlı romanın aynı isimli TV serisi 2017'nin en çok sevilen ve alkış toplayan yapımlarından biri oldu. Kitap Türkçe'ye 1992'de "Damızlık Kızın Öyküsü" ismiyle çevrildi.

SÜRÜKLEYİCİ BİR HİKAYE VE BAŞARILI BİR SİNEMATOGRAFİ ÖRNEĞİ

Hikayenin güçlü olmasının yanı sıra kurgusu ile de baş döndüren The Handmaid's Tale geçmişe giderek karakterlerin bugüne nasıl geldiğini gösteriyor ve seyircide merak duygusu uyandırıyor.
Dizide kullanılan Tanrısal bakış açısıyla izleyiciye tanrısal özellikler atfediliyor. Bu tanrısal özellikler karakterlerin farkında olmadığı olay örgülerini halihazırda izleyicinin bilebilecek olmasından geçiyor.

THE HANDMAİD'S TALE NASIL İZLENİR?

The Handmaid's Tale, Türkiye'nin internet televizyonu BluTV üzerinden seyredilebiliyor; 7 günlük ücretsiz deneme süresini hemen kullanabilirsiniz.

THE HANDMAİD'S TALE OYUNCU KADROSU VE KARAKTERLERİ

Elisabeth_Moss-Offred

Elisabeth Moss-Offred: Offred, yakın bir zamana kadar kocası, kızı ve arkadaşlarıyla özgür ve mutlu bir hayat sürmekteydi. Değişen rejimle birlikte ismi de dahil olmak üzere elindeki her şeyi kaybeden karakterimiz, artık izin almadan sokağa çıkma hakkına bile sahip değildir. Karakteri, Elisabeth Moss‘u canlandırılıyor. Altın Küre (Golden Globe) sahibi oyuncumuzu Mad Men ve Top of the Lake gibi kaliteli dizilerde de rol aldı.

Joseph_Fiennes-Fred_Waterford

Joseph Fiennes-Fred Waterford: Offred’in evinde kaldığı yüksek rütbeli kumandandır. Fred, ayın belirli günlerinde karısı da oradayken Offred’le cinsel ilişkiye girmektedir. Bu rolde, Shakespeare in Love‘daki performansıyla zamanında BAFTA adaylığı elde eden Joseph Fiennes dikkat çekiyor. Oyuncu, American Horror Story: Asylum‘dan da rol aldı.

Yvonne_Strahovski-Serena_Joy_Waterford

Yvonne Strahovski-Serena Joy Waterford: Kumandan Waterford’un eşidir. Serena, soğuk ve sert bir kadındır. Karakteri, Yvonne Strahovski canlandırıyor. Chuck’ta da rol alan oyuncu daha sonra Dexter ve 24: Live Another Day‘de seyirci karşısına çıktı.

Alexis_Bledel-Ofglen

Alexis Bledel-Ofglen: Offred’in alışveriş partneridir. Hizmetçilerin tek başına sokağa çıkmalarına izin verilmediği için her yere partnerleriyle gitmek zorundalardır. Bu rolde, Alexis Bledel‘ı görülüyor.

Madeline_Brewer-Ofwarren

Madeline Brewer-Ofwarren: Offred’le aynı yerde eğitim alan Ofwarren, dikbaşlı olması ve sözünü sakınmamasından dolayı geldiği gün işkenceye maruz kalmış ve sağ gözünü kaybetmiştir. Karaktere hayat veren oyuncu Madeline Brewer‘dır. Oyuncu, Orange Is the New Black ve Hemlock Grove gibi Netflix dizilerinden de rol aldı.

Ann_Dowd-Lydia

Ann Dowd-Lydia: Kumandanların evlerine dağıtılmadan önce hizmetçilere eğitim veren kişidir. Kızlar tarafından Lydia Teyze olarak bilinen karakter, fazlasıyla acımasızdır. Bu rolde, Ann Dowd'ı görüyoruz. Dowd ise daha önce The Leftovers ve Master of Sex'te de rol aldı.

Max_Minghella-Nick

Max Minghella-Nick: Kumandan Waterford’un şoförüdür. Karakteri, Max Minghella canlandırıyor. O

Samira_Wiley-_Moira

Samira Wiley- Moira: Offred’in üniversiteden beri en yakın arkadaşıdır. Moira ve Offred, hizmetçilik için eğitim aldıkları sırada aynı yere düşmüşlerdir. Bu rolde, Samira Wiley‘i görüyoruz.

O-T_Fagbenle-Luke

O-T Fagbenle-Luke: Offred’in kocasıdır. Geçmişe döndüğümüz sahnelerde karşımıza çıkan Luke, artık Offred’in eski hayatında kalmış bir anıdır. Karakteri, O-T Fagbenle canlandırıyor.

Emmy'nin yıldızı "The Handmaid's Tale" dizinin konusu nedir? Nasıl izlenir? ile ilgili etiketler BluTV the handmaid tale damızlık kızın öyküsü 69. emmy ödülleri elisabeth moss
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.