Tesbih Namazı nedir ve kaç rekattır?

Tesbih Namazı nedir ve kaç rekattır? Bu akşam Regaip Kandili ve ibadet etmek isteyenler için Tesbih namazı nasıl kılınır? Tesbih namazını Hz. Muhammed Regaip gecesi kılarak Müslümanların bu namazı kılmasına öncülük etmiştir. İşte Tesbih Namazı hakkında merak ettiğiniz herşey...

Regaip kandili gecesi kılınan tesbih namaz nedir, kaç rekattır ve nasıl kılınır? Bu gün sosyal medyadada en çok merak edilen konular oldu. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in ilk kez kıldığı bu namaz regaip gecesini ibadet ile geçirmek isteyenler için adeta kurtarıcı olmuştur. Regaip Kandili gecesinde Fatiha ve Kadir suresi ile 12 rekat olarak hacet namazı kılabilirsiniz. Bunun dışında Hazreti Muhammed, tespih namazı kılarak da Regaip gecesini ibadetle geçirmiştir. Regaib kandili duası ile kandil gecesinde kılınacak tesbih namazının kılınışını merak eden tüm Müslümanlar için derledik. Tüm merak edilen ayrıntılar haber detayda...

Regaip kandili namazları olarak tesbih namazı ve hacet namazı kılabilirsiniz. Tesbih namazı kaç rekattır ve nasıl kılınır? Regaip Kandili duası ile birlikte sizlere regaip kandili gecesinde kılının tesbih namazını hazırladık.Regaip gecesi kılınacak olan tesbih namazı saat kaçta ve nasıl niyet edilerek kılınır ve hangi duaları okumak gerekir?

Regaip Kandili namazı akşamla yatsı arasında kılınır. Yani saat 20.00 ile 21.15 arasında regaip kandili namazını kılabilirsiniz. Regaip Kandili gecesini ibâdetle geçirmenin sevabı pek çoktur. Bu gecede Tesbih namazı ve Regaip Kandili namazı kılınabilir. regaip_1

REGAİP KANDİLİ NAMAZI SAAT KAÇTA KILINIR?

Regaip Kandili namazı akşamla yatsı arasında kılınır. Yani saat 20.00 ile 21.15 arasında regaip kandili namazını kılabilirsiniz.

REGAİP KANDİLİ TESBİH NAMAZI NASIL SAAT KAÇTA KILINIR?

Regaip Kandili tesbih namazı akşam namazı ile yatsı namazı arasında kılınabileceği gibi gecenin ilerleyen saatlerinde de ifa edilebilir. 4 rekat olan Tesbih namazına başlarken niyet edilir ve okunması gereken bir tesbih vardır.

hacet_namazA

TESBİH NAMAZI NASIL NİYET EDİLİR?

Regaip Kandilinde kılınması önerilen tesbih namazına niyet ederken şunlar söylenir;

Yâ Rabbî, niyet eyledim rızâ-i şerîfin için tesbih namazına. Yâ Rabbî, bu gece teşrifleriyle âlemleri nûra garkettiğin sevgili habîbin, başimızın tâcı Resûl-i Zîşân Efendimiz Sallallahu Aleyhi Wesellem'in hürmetine ve bu geceki esrârın hürmetine ben âciz kulunu da afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Allâhü Ekber“

tesbih_namazA_kaA_rekat

TESBİH NAMAZI KAÇ REKAT HANGİ TESBİH OKUNUR?

Regaip Kandilinde günahların affına vesile olan tesbih namazı 4 rekat olarak kılınır. Bu namazı kılabilmek için şu tesbihi ezbere bilmek gerekir.
-"Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym".
Regaip Kandili Tesbih namazında her rekatte okunan tesbih adedi 75'dir. Dört rek'atte 300 tesbih okunmuş olur.

tesbih_namazA

TESBİH NAMAZI NASIL KILINIR?

"Allâhü Ekber" diyerek namaza başlanır. Yukarıdaki tesbih:
-"Sübhâneke..."'den sonra 15 kere,
-Zamm-ı sureden sonra 10 kere, -Rükûda 10 kere,
-Rükûdan doğrulunca 10 kere,
-Secdede 10 kere,
-Secdeden doğrulunca 10 kere,
-İkinci secde de 10 kere, okunur. Böylece birinci rekat kılınmış olur.
İkinci rekata kalkılınca Fâtiha-i şerîfeden önce yine 15 kere, diğer yerlerde de, tarif edildiği gibi 10'ar kere okunarak 4 rek'at tamamlanır. İkinci rekatte oturulduğunda, "Et-tehiyyâtü..." den sonra, "Allâhümme salli..." ve "Allâhümme bârik...", üçüncü rekat için ayağa kalkıldığında da "Sübhâneke..." okunacaktır.

Tesbih Namazı nedir ve kaç rekattır? ile ilgili etiketler regaip tesbih namaz nedir nasıl kılınır kaç rekat
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.