Terör örgütünün Akmeşe grubu yok edildi!

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Eruh ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda, terör örgütünün Akmeşe olarak bilinen grubunun tamamen etkisiz hale getirildiğini belirtti. Vali Atik, "Akmeşe olarak bilinen grup tamamen imha edilmiştir" dedi...

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek ve İl Emniyet Müdür Vekili Sedat Özcan ile İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen basın toplantısında, Eruh ilçesindeki operasyonda etkisiz hale getirilen 12 PKK'lı teröriste ait ele geçirilen silahlar ve malzemelere ilişkin bilgi verdi.

akmesIe_grubu_3

Daha önce istihbarat birimlerinin etkin çalışması sonucunda Akmeşe bölgesinde iki grubun toplantı yapacağına ve Siirt'te büyük bir eylem hazırlığı içerisinde olduklarına dair aldıkları duyum üzerine operasyon başlattıklarını kaydeden Atik, operasyon esnasında da 12 teröristin ölü ele geçirildiğini anımsattı.

Bu grubun ne kadar önemini ele geçirilen malzemelerin gösterdiğini kaydeden Atik, arazide arama, tarama çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

akmesIe_grubu

İl Jandarma Komutanlığında açıklamalarda bulunan Vali Atik şunları söyledi;

“Daha önce de istihbarat birimlerimizin etkin çalışmaları sorucunda biz Akmeşe (köyü) bölgesinde terör örgütünün toplantı yapılacağını ve ilimizde bir eylem yapılacağı duyumu üzerine operasyon başlatmıştık ve operasyonda 12 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Bu teröristlerden ele geçirilen malzemeler gördüğünüz gibi masanın üzerindedir. Bu grubun ne kadar önemli bir grup olduğunu da ele geçirilen malzemelerden görülmektedir. Çeşitli ebatlarda uzun namlulu silahlar el yapımı patlayıcı malzemeleri, bir kısım burada olmayan malzemeler operasyon da harap olmuştu, bunun için buraya getiremedik. Şuan arazide arama tarama faaliyetleri de devam etmektedir. Biz İl Jandarma Komutanımızla bölgeye gidiyoruz. Ben bizzat arama tarama faaliyetlerine nezaret edeceğiz.. Şunu son söz olarak söyleyebiliriz ki, ilimizde Akmeşe grubu olarak bilinen grup tamamen imha edilmiştir"

akmesIe_grubu_2

Terör örgütünün Akmeşe grubu yok edildi! ile ilgili etiketler Siirt Eruh PKK vali ali fuat atik akmeşe grubu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.