Apple, yenilediği iPhone'ları sıfır diye kullanıcılarına mı veriyor?

İddiaya göre Apple, cihazlarında problem yaşayan kullanıcılarına sıfır cihaz yerine yenilenmiş cihazlar veriyor. Eğer iddialar doğruysa Apple, başı biraz ağrıyacağa benziyor.

Amerika'daki iPhone kullanıcıları, Danimarka'da sonuçlanan bir davayı emsal alarak Amerikan mahkemelerine sunmaya hazırlanıyor. Söz konusu Danimarka'daki dava eğer Amerika ve diğer ülkelerde emsal olarak kullanılmaya başlanırsa, Apple'a birçok ülkede dava açılabilir.

Davaya göre, David Lysgaard adında bir kişi, 2011 yılında aldığı iPhone 4'ünü bir sene sonra kırmış ve Apple'dan kırılan cihazı yerine yeni bir cihaz almış. Fakat sonrasında Lysgaard, kendisine verilen cihazın sıfır değil, sadece yenilenmiş bir model olduğunu farketmiş.

121220161249021892098_3.jpg

Yani olay şu; sizin telefonunuzun ekranı kırılıyor, siz telefonu Apple'a götürüyorsunuz, Apple size ''yeni'' bir cihaz veriyor ve sizin ekranı kırılan cihazınızı tamir edip bilgilerinizi sıfırlayarak o cihazı da başka bir kişiye ''yeni'' diye veriyor.

İşte bu şikayet ile mahkemeye başvuran Lysgaard, Danimarka'daki mahkeme tarafından haklı bulunmuş ve mahkeme, ülkedeki satış yasası gereğince yenilenmiş cihaz ile sıfır cihaz satışı arasında bir fiyat farkı bulunduğu, bu fark sebebiyle de Apple'ın yenilenmiş cihazları kullanıcılara veremeyeceği kararını almış. Apple her ne kadar orjinal cihaz üreticisi olarak iki türlü cihazın da kalite olarak aynı seviyede olduğunu savunsa da mahkeme Apple'ın itirazını kabul etmemiş.

Benzer karar doğrultusunda mahkeme yenilenmiş iPhone 4'ün ''yeni'' kategorisinde olmadığını da onaylamış. İşte Amerika'daki bir davada da Danimarka'da alınan bu kararlar emsal olarak gösterilmeye çalışılıyor. Amerika'daki olay da Danimarka'da olan ile aynı.

121220161249421897128_3.jpg

Bir iPhone kullanıcısı, arızalanan cihazı yerine verilenin, yeni versiyonlar gibi stabil olmadığını söylemekte. Şimdi ise Amerikan mahkemesi, yenilenen telefonların sıfır modeller ile eş değer olup olmadığını açıklamak zorunda. Çıkacak karara göre Apple'a açılan davaların sayısı artabilir.

Apple, yenilediği iPhone'ları sıfır diye kullanıcılarına mı veriyor? ile ilgili etiketler Apple iPhone telefon kandırıyor mu
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.