Tavuk suyu çorbası nasıl yapılır?

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte en çok merak edilen sorulardan biri de içimizi ısıtan çorbaların nasıl yapıldığı, hangi hastalıklara iyi geldiği, hangi malzemelerle yapıldığı gibi konular oldu. Çorbanın içerisinde bulunan tavuk suyu ve tanecikleri protein verdiği gibi bünyenin güçlenmesine ve zinde kalmasına yardımcı olacaktır. Peki çorbalar arasında en çok beğenilenlerden biri olan tavuk suyu çorbası nasıl yapılır?, Hangi hastalıklara iyi gelir? Malzemeleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Hasta olan hemen herkese verilen tavsiyelerden biri çorba içmesi gerektiğidir. Çorbalar, hastalıklara iyi geldiği gibi bağışıklığın güçlenmesinde de etkilidir. Kış aylarında yakalanan amansız griplerden korunmak için tavuk çorbası doğal ilaç olarak uzmanlar tarafından önerilmektedir. Tavuk ve et suyu ile yapılan çorbalar bünyenin kendine gelmesine imkan sağlarken antibiyotik rolü de üstlenmektedirler. Çorbanın içerisinde bulunan tavuk suyu ve tanecikleri protein verdiği gibi bünyenin güçlenmesine ve zinde kalmasına yardımcı olacaktır.Kış aylarına girdiğimiz bu günlerde soğuk algınlığına bire bir olan tavuk suyuna çorbanın tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Tavuk suyu çorbası nasıl yapılır? Hangi hastalıklara iyi gelir? Hastalıktan korur mu? Malzemeleri nelerdir? Detayları haberimizde...

arpa-sehriyeli-tavuk-suyu-corba

TAVUK SUYU ÇORBA MALZEMELERİ

1 adet tavuk göğsü
1 adet tavuk budu
6 su bardağı su
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

PİŞİRME ÖNERİSİ

Çorbanın aromasını ve besleyiciliğini arttırmak için; havuç, maydanoz ve kereviz sapı ilave edebilirsiniz.

1739325940x531-1-640x360

NASIL YAPILIR?

İŞTE TAVUK SUYU ÇORBANIN TARİFİ

Soğanı iri parçalar halinde kesin. Bol suda yıkadığınız tavuk göğsünü ve budu soğanlarla birlikte tencereye aktarın.

Suyu ekleyin ve orta ateşte 30 dakika kadar kaynatın.

Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayın. Tavuk etlerini küçük parçalar halinde ditin.

Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Unu kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyin.

Hazırladığınız unlu terbiye karışımını tavuk suyuna aktarın ve çorbanın pürüzsüz olması için el blenderından geçirin.

Dittiğiniz tavuk etlerini ekleyin ve çorbayı bu şekilde 10 dakika kadar kaynatın. Pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin.

SERVİS ÖNERİSİ

Pul biber yerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biber ilavesiyle çorbayı servis edebilirsiniz.

img_3336

HANGİ ÇORBA HANGİ HASTALIĞA İYİ GELİR?

Domates çorbasının faydaları

Domatesin enerji kalori değeri çok az olduğundan, bir domates ile vücudunuza 30 kalori kadar değer alabilirsiniz. Özellikle diyet yapan bireylere bol bol domates çorbası diyetisyen hekimler tarafından önerilmektedir. Kansızlık ve kan basıncının dengelenmesi için özellikle önerilen domates çorbasının kansere karşı etkili bir besin olduğu da uzmanlar tarafından belirlenmiştir.

Tarhana çorbasının faydaları

Türk sofralarının geleneksel çorbalarından olan tarhana çorbası, besin değeri ve vücuda kattıkları ile tam bir sağlık abidesi diyebiliriz. Doğal olarak hazırlanan tarhana çorbası diğer çorbalara kıyasla grip ve diğer hastalıklarda daha fazla etki göstermektedir. Bağırsakların dolaşımı başta olmak üzere özellikle kilo alamayan bireyler için önerilen tarhana çorbası, iştah acıcı özelliği ile ön plana çıkmaktadır. Kış aylarında sofraların en çok tercih edilen çorbalarının başında gelmektedir.

Bebeklerin tüketilmesi hekimlerce şiddetle tavsiye edilen tarhana çorbası süt ve süt ürünleri ile arası olmayan hastalar için de vazgeçilmez bir besin kaynağı olmaktadır. Tarhana çorbaları kurutularak yapıldığı için C vitamini yönünden fazla besin içermez. Bu nedenle tarhana çorbasının yanında mutlaka C vitamini bulunan besinler tüketilmelidir.

Mercimek çorbasının faydaları

Mercimek çorbası tam bir kalp dostudur. Kalp krizi geçirme olasılığını minimuma indirmekle birlikte tam bir besin deposudur diyebiliriz. Yüksek tansiyonu olan hastalara şiddetle önerilmektedir. Zengin potasyum kaynağını bulundurması tansiyonun düşmesine neden olmaktadır. Ayrıca zengin demir sayesinde kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olmaktadır.

Brokoli çorbasının faydaları

Brokoli besini başla başına içerdiği besin kaynağı ile büyük zenginlik yaratmaktadır. A,E ve C vitaminlerini bünyesinde barındıran brokoli çorbası, bünyenizin güçlenmesinde ve zinde bir vücut yapınızın oluşmasına büyük katkı sağlamaktadır. Hasta olduğunuz zaman brokoli çorbası tükettiğiniz halde iyileşme süreciniz doğru orantılı olarak artış gösterecektir. Zira brokoli besini içerisinde antibiyotik özelliği taşıyan vitaminler bulunmaktadır. Antibiyotik özelliğinin yanı sıra bünyenizin güçlenmesini sağlayarak vücut sisteminizin sorunsuz çalışmasına imkan sağlamaktadır.

Ezogelin çorbasının faydaları

Ezogelin çorbası ile mercimek çorbası birbirine çok benzemektedir. Özellikle soğuk kış aylarında insanın içini ısıtma özelliği sayesinde bireyler tarafından limonla birlikte güzel bir sabah kahvaltısı işlevi de görebilmektedir. Vücudu zinde tutmanın yanında sabah tüketildiği taktirde ferahlık ve güç kuvvet de vermektedir. Özellikle gözler için zengin besin değeri içermektedir. Hekimler tarafından annelere şiddetle tavsiye edilmektedir. Anne sütünün büyük oranda artış göstermesine ve besin değeri bakımından zenginleşmesine katkı sağlamaktadır. Kalp krizine iyi geldiği gibi kalp ve damar tıkanıklarının giderilmesinde, vücudun kan akışının normal seviyelerde gezmesine katkı sağlamaktadır. Ezogelin çorba, ailesi arasında en çok tüketilen çorbaların başında gelmektedir.

Yayla çorbasının faydaları

Yayla çorbasının içerisinde yüksek oranda yoğurt bulunması ve yoğurdun da insan vücuduna büyük katkı veren besinlerden olması dolayısıyla, bu çorbanın bünyeye katkısı biraz daha fazladır diyebiliriz. Diyabet hastalarının sıklıkla yoğurt kullanması gerektiğinden onlar için yayla çorbaları biçilmiş kaftandır. Karın bölgesinde kilo kaybı yaşamak isteyen özellikle bayanların vazgeçilmezi yayla çorbası olmalıdır. Sindirimi ve tüketimi kolay olduğundan tokluk hissi yaratarak vücutta yağ kaybına yol açar ve zayıflamanızı sağlayacaktır. Yoğurt, vücuda giren mikropların atılmasında ve bağışıklık sisteminin düzenli korunmasına büyük katkı sağlamaktadır. Yeni doğan bebeklere uzmanlar tarafından şiddetle önerilen yoğurt çorba tarifleri, dişlerin oluşmasında etkili olduğu gibi, bağırsakların düzenli çalışmasına etki etmektedir.

Tavuk çorbasının faydaları

Kış aylarında yakalanan amansız griplerden korunmak için tavuk çorbası doğal ilaç olarak uzmanlar tarafından önerilmektedir. Tavuk ve et suyu ile yapılan çorbalar bünyenin kendine gelmesine imkan sağlarken antibiyotik rolü de üstlenmektedirler. Çorbanın içerisinde bulunan tavuk suyu ve tanecikleri protein verdiği gibi bünyenin güçlenmesine ve zinde kalmasına yardımcı olacaktır. Özellikle çok enerji kayıplarının yaşandığı iş sektörlerinde çalışan bireyler için mutlak suretle tavuk suyuna yapılan çorbalar önerilmektedir. Kırmızı et ile kıyaslandığında daha az yağ içerdiği için kalp krizi riskinin azalmasında önemli ham maddelerden biri olmuştur.

Mantar çorbasının faydaları

Mantar, protein ve zengin açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Haliyle mantar çorbası içildiğinde de vücuda gerekli olan protein doğrudan alınmış olur ve kan akışı demir sayesinde hızlanmaktadır. Protein değeri anlamında bakıldığında kırmızı etin yerini tutacak kadar da zengin bir alternatif oluşturmaktadır. Bol miktarda demir bulunduğundan kana ve göz yapısına iyi gelmektedir. Dolasıyla kalp ve damar rahatsızlığı bulunan bireylerin de mantar çorbasını tüketmelerinde büyük fayda bulunmaktadır. Özellikle genç yaştaki bireylerin bedensel ve zihinsel gelişimlerinin tam olarak tamamlanmasında ve gelişmesinde büyük katkı sağlayan mantarın çorbası da bir o denli etki göstermektedir. Zihinsel yeteneğin gelişmesi, öğrenme algısını da arttırdığından mantar ve çorbası uzmanlarca sıklıkla önerilmektedir.

Tavuk suyu çorbası nasıl yapılır? ile ilgili etiketler tavuk suyu çorba tarif hangi hastalıklara iyi gelir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.