Talimat verdi, TSK'da "Kemalist kalkışma" soruşturması başlatıldı

Genelkurmay'ın, Org. Hulusi Akar'ın talimatıyla “Kemalist askerlerin kalkışma hazırlığı” iddiaları üzerine adli ve idari soruşturma başlattığı iddia edildi.

Hürriyet’te, 28 Şubat postmodern darbesinin yıl dönümünde yayınlanan “Karargah Rahatsız” haberi büyük yankı uyandırmıştı.

Haber üzerine, TSK içinde "Kemalist" bir cunta olabileceği iddiaları dillendirilmişti.

Odatv'ye açıklamada bulunan Balyoz kumpası mağduru emekli Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok, Hükümet’e yakın bazı köşe yazarlarının iddiaları üzerine Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın soruşturma başlattığını söyledi.

pooortrtrtthhhj

Üçok, soruşturma talimatını bizzat Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın verdiğini de ifade etti.

Üçok, kendisinin de tanık olarak ifadeye çağrılacağını anlattı. Üçok, kendisinin dışında konu üzerine yazan ve açıklamalarda bulunan isimlerin de çağrılmasını beklediğini söyledi.

Ahmet Zeki Üçok, "Hem adli hem idari soruşturma açıldı. İdari soruşturmayı Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı'nda bir heyet yürütüyor. Adli soruşturmayı ise Genelkurmay Askeri Savcısı yürütüyor" dedi.

SAVCILIK SORUŞTURMA AÇMIŞTI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, 25 Şubat'ta Hürriyet gazetesinde yayımlanan ''Karargah rahatsız'' başlıklı haberdeki karargahın "cunta yapılanması" olabileceği değerlendirilerek, yapılan şikayet üzerine soruşturma başlatmıştı.

Üçok'un açıklamaları ile, TSK'nın da konuyla ilgili soruşturma başlattığı ortaya çıktı.

Talimat verdi, TSK'da "Kemalist kalkışma" soruşturması başlatıldı ile ilgili etiketler Genelkurmay Hulusi Akar kemalist cunta karargah rahatsız
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.