Eşcinseller Taksim'de "Onur Yürüyüşü" için toplandı, polis müdahale etti / VİDEO

İstanbul Valiliği LGBT'nin 'Onur Yürüyüşü'ne izin vermeyeceğini duyurmuştu... Bugün Taksim'de yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti... Yürüyüş için gelenler ise polisler tarafından megafonlarla dağılmaları için uyarıldı... Ancak eşcinseller İstiklal Caddesi'ne paralel Sıraselviler Caddesi ve Taksim'in ara sokaklarında lokal eylemler düzenledi. Polis LGBT üyelerine müdahale etti.

İstanbul Valiliği LGBT'nin 'Onur Yürüyüşü'ne izin vermeyeceğini duyurmuştu... Bugün Taksim'de öğle saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti... Yürüyüş için gelenler polisler tarafından megafonlarla dağılmaları için uyarıldı...

taksim

Taksim Meydanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekerken, İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm sokaklara çevik kuvvet ekipleri ve TOMA'lar yerleştirildi.

taksim1

Ayrıca Gezi Parkı'nda da güvenlik önlemi alındığı görüldü.

İstanbul Valiliği, LGBTİ'nin Taksim Meydanı'nda bugün yapmayı planladığı yürüyüşe izin verilmeyeceğini bildirmişti. LGBT tarafından yapılan açıklamada ise kararın hukuka aykırı olduğu belirtilmişti.

taksim2

EŞCİNSEL HAKLARI SAVUNUCULARI ARA SOKAKLARDA TOPLANDI

Ancak polisin uyarılarına karşın LGBT bireyler, yasa dışı yürüyüş yapmak üzere Taksim'in ara sokaklarında ve Sıraselviler Caddesi'nde toplandı. Eşcinsel hakları savunucuları müzik eşliğinde lokal protesto gösterileri düzenledi.

Bazı eylemcilerin Gezi olaylarında sıkça görüldüğü üzere baret ve koruyucu gözlük takmaları da dikkat çekti.

fweufwefew

ewfgwefweg

Bu arada LGBT üyeleri polisin "dağılın" uyarılarına uymayınca, güvenlik güçleri göstericilere biber gazı ile müdahale etti.

Polis müdahalesini, uluslararası basın organları "son dakika" haberi olarak okurlarına duyurdu.

İKİ GRUP ARASINDA GERGİNLİK

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi girişinde geniş güvenlik önlemi alan polis, "Onur yürüyüşü" yapmak isteyen LGBTİ’lilerin İstiklal Caddesi’ne girişlerine izin vermedi.

Yürüyüşe karşı çıkan bir grup ise İstiklal Caddesi girişinde bekleyen LGBTİ’lilerin arasına girdi. Bu kişiler ile LGBTİ’liler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Araya giren polis, LGBTİ’lilere karşı çıkan 7 kişiyi burada gözaltına aldı.

AP KAMERAMANI GÖZALTINA ALINDI

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ne giriş yapmak isteyen gruplara polisin müdahalesi gün boyunca devam etti. Ara sokaklarda polis ile gruplar arasındaki kovalamaca sürerken birçok kişinin gözaltına alındığı görüldü. Polis, bir kafeye girerek orada bulunanları dağıttı.

Polis müdahalesini görüntülemeye çalışan AP kameramanı Bram Janssen yanında pasaportu olmadığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Kameraman ekipmanlarıyla birlikte polisler tarafından gözaltı aracına götürüldü.

Polislerin İstiklal Caddesi civarındaki sokak başlarında köpeklerle bekledikleri de görüldü. Polis ayrıca İstiklal Caddesi'ne girmeye çalışan bir grup LGBTİ'liyi de köpeklerle kovaladı. Kovalamacada hareketli anlar yaşandı. Bir polis helikopteri de yaşananları havadan takip etti.

AKŞAM SAATLERİNDE CİHANGİR

İstiklal Caddesi ve çevresinde polisle yaşanan kovalamacanın ardından LGBTİ'liler bu kez de Cihangir'de toplandı. Polis gruba bu kez TOMA ile müdahale etti. Ara sokaklara kaçan gruptan 28 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Eşcinseller Taksim'de "Onur Yürüyüşü" için toplandı, polis müdahale etti / VİDEO ile ilgili etiketler LGBTİ+ Taksim yürüyüş valilik izin
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.