Taksici-UBER kavgasına Lyft de katıldı!

Taksicilerle Uber arasındaki tartışma son sürat sürerken, sektöre bir yolculuk şirketi daha girdi. Lyft, yaptığı kampanyalarla ve çalışma şekliyle dikkatleri üzerine çekiyor. Şirket, yolculuk anlayışına da yeni bir soluk getiriyor.

Kullanıcıların yolculuklarını daha konforlu ve az maliyetli hale getiren uygulamalar ülkemizde yaygınlaşmaya devam ediyor. Ülkemizde özellikle metropollerde büyük bir kesimin kullandığı Uber ve taksiciler arasındaki tartışma hız kesmiyor. Konuyla ilgili gelen açıklamalar ve son olarak açılan davanın Haziran ayına ertelenmesinin ardından, yeni bir yolcu taşıma sistemi daha ülkemizde yaygınlaşmaya başladı.

LYFT SİSTEMİ UBER'DEN TAMAMIYLA FARKLI!

Lyft sisteminde taksiler ve Uber'den farklı olarak yolcuları bir tam zamanlı taşımanın yerine 'Carpooling' adı verilen, şeritler üzerinde birkaç yolcunun en az taşındığı araçlara öncelik veren, halkın da böylece tek bir araç kullanma alışkanlığından uzaklaştırma sistemine göre çalışan Lyft, kişilerin trafikte boş araçlarını diğer yolcularla paylaşmasının, yani bir nevi bir yol arkadaşlığı yapması konseptiyle çalışıyor.

Lyft kısa ve orta mesafeli yolculuk yapacak kişilere 15 dolarlık bir ücret koyan bu uygulama, diğer partnerlerinin kampanyalarıyla da bir rekabet ortamı oluşturdu. Girişimci insanlardan bir tanesi; kullanıcıları için aylık 400 dolar karşılığında 60 biniş hakkı veriyor, öteki 50 dolar karşılğında müşterilerini 7 kez taşıyabileceğini söyleyen e-postaları gönderiyor. Kısa zamanda yaygınlaşması öngörülen bu uygulamalara karşı Lyft kanadından nasıl bir düzenleme yapılacağı bilinmiyor.

Anlaşılan o ki, yakın zamanda benzeri uygulama ve kampanyaları sıkça göreceğiz.

Taksici-UBER kavgasına Lyft de katıldı! ile ilgili etiketler Taksi UBER lyft
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.