Süleyman Soylu‏'dan Hürriyet'e "teröre yardım ve yataklık" uyarısı!

Hürriyet gazetesi yazarı Ayşe Arman'ın açlık grevindeki Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça ile yaptığı röportaja İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan sert tepki geldi!

KHK ile görevlerinden ihraç edilen ve başlattıkları açlık grevi sürerken tutuklanan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın eylemleri bugün 126. gününde...

Açlık grevi devam ederken, Hürriyet gazetesinde bugün Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça ile yapılan Ayşe Arman imzalı bir röportaj yer aldı.

fewhfbewgg

"Çok büyük bir aşk bizimki" başlığını taşıyan röportajda, Ayşe Arman; "İçim oyuldu bu röportajı yaparken! Gencecik, idealist insanlar. Çalıkuşu gibi öğretmenler. Yazık ya yazık!" ifadelerini kullandı.

Ayşe Arman'ın "Çalıkuşu"na benzettiği çifte sayfalarca övgü yapması ve açlık grevine açık destek vermesi üzerine hükümetten Hürriyet'e çok sert tepki geldi.

Daha önce açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın DHKP-C mensubu olduklarını söyleyen ve "Birçok eylem altına imza atmışlar" açıklaması yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hürriyet gazetesini "teröre yardım ve yataklık" ile suçladı.

dewfhewg

Süleyman Soylu, Ayşe Arman'ın röportajı üzerine sosyal medyada yaptığı açıklamada; "Hürriyet gazetesinin bugünkü sayısında DHKP/C örgüt üyelerini masumlaştırma ve şirinleştirme çabalarındaki ısrarını ibretle izliyorum." ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu‏'dan Hürriyet'e "teröre yardım ve yataklık" uyarısı! ile ilgili etiketler Ayşe Arman Hürriyet Süleyman Soylu açlık grevi nuriye gülmen semih özakça
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.