Fenerbahçe - Başakşehir | Maç özeti ve golleri

Fenerbahçe konuk ettiği Başakşehir'i Ozan Tufan'ın golüyle 1-0 yenmeyi başardı. Sarı-lacivertlilerde Fernandao da penaltı kaçırdı. Zorlu maçın tüm gollerini, önemli anlarını ve tüm detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe Kadıköy'de Başakşehir'i konuk etti. Bülent Yıldırım'ın yönettiği maçta sarı-lacivertliler Ozan Tufan'ın golüyle skoru 1-0'a getirdi ve ilk yarıyı önde kapattı. fenerbahçe ikinci yarıda fernandao ile bir de penaltı kaçırmasına rağmen karşılaşmayı 1-0 kazanarak zirveden kopmadı.

MAÇ ÖZETİ VE GOLLER

16. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında, Hasan Ali Kaldırım'ın ceza sahası dışından şutunda, top üstten auta çıktı.

28. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta, Alper Potuk'un pasına aut çizgisi üzerinde son anda yetişen Hasan Ali Kaldırım'ın ortasında Salih Uçan, pasını ceza yayı üzerindeki Ozan Tufan'a aktardı. Ozan'ın şutunda Emre Belözoğlu'na çarpan top, kaleci Volkan Babacan'ı yanılttı ve filelere gitti: 1-0.

32. dakikada Medipol Başakşehir beraberlik golüne yaklaştı. Mossoro'nun pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Visca bekletmeden vuruşunu yaptı ancak top yan ağlarda kaldı.

Mücadelenin ilk yarısı, Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

50. dakikada Caiçara'nın sağdan pasında Visca, penaltı noktasının gerisinden bekletmeden topa vurdu. Kaleci Volkan Demirel, yatarak sağına gelen meşin yuvarlağa sahip oldu.

55. dakikada ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Cengiz Ünder, açısını düzelttikten sonra plase bir şut çıkardı. Kaleci Volkan Demirel, sağına gelen meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

72. dakikada Fenerbahçe, penaltı kazandı. Medipol Başakşehir ceza sahasında Eren Albayrak ile Fernandao'nun girdiği ikili mücadelede hakem Bülent Yıldırım, turuncu-lacivertli futbolcunun faul yaptığı gerekçesiyle penaltı kararı verdi. 74'üncü dakikada Fernandao'nun kullandığı penaltıda kaleci Volkan Babacan, soluna gelen topun filelere gitmesini önledi. Pozisyonun devamında Medipol Başakşehir savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

75. dakikada Emre Belözoğlu'nun sağdan kullandığı serbest vuruşta, Kjaer'in uzaklaştırmak istediği top az farkla uzak direğin yanından kornere gitti.

Mücadelenin kalan bölümünde iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve sarı-lacivertli ekip, karşılaşmayı 1-0 kazandı.

Salih Uçan, bu sezon ikinci kez ilk 11'de

Fenerbahçe'de genç futbolcu Salih Uçan, bu sezon ikinci kez bir lig maçında ilk 11'de görev aldı.

Sezonun ilk haftasındaki Medipol Başakşehir müsabakasına ilk 11'de başlayan Salih, daha sonra süre aldığı 3 lig maçına sonradan dahil oldu. Salih, 16 hafta aradan sonra yine Medipol Başakşehir maçında ilk 11'de sahaya çıktı.

Kjaer ve Alper, ilk 11'e döndü

Fenerbahçe'de sakatlığı düzelen Kjaer ile Adanaspor maçında yedek kulübesinde oturan Alper Potuk, bir hafta sonra ilk 11'deki yerlerini aldı.

İki oyuncu da ligin 17. haftasındaki Adanaspor karşılaşmasında forma giymemişti.

Başakşehir karşısında Salih Uçan asist yaptı

Emre Belözoğlu'na sevgi gösterisi

Fenerbahçeli taraftarlar, Medipol Başakşehir'de forma giyen eski oyuncuları Emre Belözoğlu'na sevgi gösterilerinde bulundu.

Sarı-lacivertli taraftarlar, maç öncesinde ısınmak için sahaya çıkan Emre lehine tezahürat yaptı.

Taraftarlar maça ilgi gösterdi

Fenerbahçe taraftarları, lider Medipol Başakşehir ile yapılan maçta takımlarını yalnız bırakmadı.

Bu sezon derbiler ve Avrupa maçları haricinde Kadıköy'deki maçlarda tribünlerin büyük çoğunluğunu boş bırakan sarı-lacivertli taraftarlar, Medipol Başakşehir karşılaşmasında ise takımlarını desteklemeye geldi.

Ülker Stadı tribünlerinde yaklaşık 25 bin Fenerbahçe taraftarı maçı izledi. Taraftarlar, maç öncesinde futbolcuları tek tek tribüne çağırarak destek ve moral verdi.

Konuk takım Medipol Başakşehir'in ise yaklaşık 500 taraftarı, kendilerine ayrılan yerde takımlarını destekledi.

Fenerbahçe - Başakşehir | Maç özeti ve golleri

Cavcav için saygı duruşu

Maçtan önce Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav için saygı duruşunda bulunuldu.

Beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybeden duayen başkan için İstiklal Marşı'ndan önce bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Avcı, ideal 11'ini sahaya sürdü

Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, ideal 11'ini sahaya sürdü.

Avcı, turuncu-lacivertli takımın geçtiğimiz hafta Kayserispor ile oynadığı maçın 11'inde değişiklik yapmadı.

Medipol Başakşehir, kalede Volkan Babacan, savunmada Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Epureanu, Eren Albayrak, orta sahada Mahmut Tekdemir, Emre Belözoğlu, Visca, Mossoro, Cengiz Ünder ile forvette Mehmet Batdal 11'iyle sahada yer aldı.

Meğer Ozan Tufan'ın ilacı Dirk Advocaat'ta gizliymiş pic.twitter.com/HH1X0kqPkS

— Goal Türkiye (@GoalTurkiye) 22 Ocak 2017

Emre Belözoğlu'nun 300. lig maçı

Medipol Başakşehir'in kaptanı Emre Belözoğlu, Fenerbahçe karşılaşmasıyla Süper Lig kariyerindeki 300. maça çıktı.

Türk futbolunun önemli isimlerinden 36 yaşındaki Emre, daha önce Galatasaray ile 102, Fenerbahçe ile 159 ve Medipol Başakşehir ile de 38 lig maçında görev almıştı.

Yeni transfer Caiçara yedekler arasında

Turuncu-lacivertli takımın yeni transferi Brezilyalı sağ bek Junior Caiçara yedekler arasında oturdu.

Abdullah Avcı, bir diğer yeni transfer Egemen Korkmaz'ı ise maç kadrosuna almadı. Egemen, Medipol Başakşehir'in hafta içinde Yeni Amasyaspor ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçında gözünün altına darbe almıştı.

Turuncu-lacivertli takımda sakatlığı süren Hakan Özmert ile kart cezalısı İrfan Can Kahveci ise kadroda yer almadı.

Taraftarlar meşalelerle uğurladı

Spor Toto Süper Lig'de haftaya lider giren Medipol Başakşehir'i taraftarları, meşalelerle Kadıköy'e uğurladı.

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübünün tesisleri önünde toplanan bir grup taraftar, takım otobüsünün çıkışı sırasında meşaleleri yaktı ve tezahüratlar yaparak takımlarına destek verdi.

Fenerbahçe - Başakşehir | Maç özeti ve golleri ile ilgili etiketler Fenerbahçe Başakşehir Ozan Tufan Bülent Yıldırım Maç özeti goller Fernandao
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.