HDP'li Ferhat Encü'nün milletvekilliği düşürüldü

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün milletvekilliği düşürüldü.

Encü hakkında "Halkı askerlikten soğutma, terör örgütü propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, askeri yasak bölgelere girmek, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs "suçlamasıyla fezleke bulunuyor.

TAHLİYEDEN 2 GÜN SONRA YENİDEN TUTUKLANDI

Şırnak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' ve 'örgüt propagandası yapmak' suçlarından 22 yıla kadar hapis istemiyle 4 Kasım 2016 tarihinde tutuklanan ve 15 Şubat'ta yargılandığı mahkemece tahliye edilen HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, savcılığın itirazı üzerine 17 Şubat 2017'de Şırnak Şerafettin Elçi Havaalanı'nda bir kez daha gözaltına alındı.

Encü, yargılandığı Şırnak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin üst mahkemesi konumunda olan Cizre 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Burada, savcılığın tutuklama yönündeki talebine karşı savunması alınan Encü'nün tutuklanmasına karar verildi.

4 YIL 7 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'ye terör örgütü üyeliği ve propagandasından tutuklu yargılandığı davada verilen 4 yıl, 7 ay hapis cezası, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı.

FERHAT ENCÜ KİMDİR?

1985 senesinde dünyaya gelen Ferhat Encü aslen Şırnaklıdır.

Encü, İlk, orta ve lise öğrenimi Gülyazı köyünde tamamlamıştır.

2009 senesinde Çukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Maden bölümünü okuyan Ferhat Encü Uludere olayından sonra yakınlarını kaybeden ailelerin sözcülüğünü yapmaya başlayan Encü, eğitimine ara vermiştir

1 Kasım 2015 Genel Seçimleri Halkların Demokratik Partisi 25. Dönem milletvekili adayı olan Ferhat Encü Şırnak Milletvekili olarak TBMM'ye girdi.

HDP'li Ferhat Encü'nün milletvekilliği düşürüldü ile ilgili etiketler HDP Şırnak ferhat encü
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.