Siz trafikte bunları hergün yaşamıyor musunuz?

Metehan Demir

Metehan Demir

DOĞRUDUR güzel ülkemizin konuşacak yakından takip edilecek çok ciddi konuları var.

Ama artık yavaş yavaş hareketlenen yollarda bugün araba kullandıktan sonra önümüzdeki uzun bayram öncesi Türkiye'nin kanayan yarası trafik canavarlarını ve kazaları da gündeme getirmeli diye düşündüm. Çünkü aslında trafik her gün hepimizin bizzat yaşadığı bir sorun. Ve hayatımızı tehdit ediyor.

ARABADA SOPA VAR

Bugün dikkatimi çekti mola yerinde. Park eden arabanın ön camında (herhalde piyasada satılıyor) plastik plaka üzerine baskı ile 'Dikkat arabada sopa var' diye yazıyordu.

Arabadakilere bakınca bu yazıyı bile asmalarına gerek yok diye düşündüm. Akıllarınca espri yapmışlardı, sempatik olduklarını sanıyorlardı ama yollar bu kafanın adamları ile dolu.

ARABADA BEBEK VAR AMA

Yine anlatılan bir olayı aktarayım. Bir vatandaşın arabasının arkasında 'Dikkat arabada bebek var' diye yazıyormuş. Gerçekten de arka koltukta bebek varmış annesi ile.

Ama adam önde direksiyonda herkese makaslar ata ata gidiyormuş. Arkadaşımız yolda ışıkta bu adamı yakalamış ve aynen şunu söylemiş; "Arkada bebek var diye yazmışsın. İyi güzel. Ama 'Önde de ayı var' diye yazı asmayı unutmuşsun."

Adam kendi çocuğunu düşünmüyor, sizi nasıl düşünsün ki....

"AMAN BULAŞMA" UYARISI

İş nereye geldi; silahlı, trafiği birbirine katan, kazalara, ölümlere yaralanmalara yol açan alkollü, alkolsüz bu trafik magandaları ile ilgili herkes artık birbirini uyarıyor; 'Aman bulaşma ateş eder öldürür bunlar adamı. Ortalık psikopat dolu.'

BEYZBOL SOPASI GEYİĞİ

Biri geçen gün marifetmiş gibi anlatıyor; 'Ne kadar doğru bilmem ama dünyada Amerika'dan sonra en çok beyzbol sopası Türkiye'de satılıyormuş. Çünkü bir sürü kişi trafikte kavga ederse diye arabada bulunduruyormuş. Çok alem milletiz değil mi abi.'

Şu hale bakın, şu övündüğümüz rezalete bakın. Levye, zincir, meşe sopası, beyzbol sopası vs. Araba değil silahhane!

ŞERİT KAÇIRANLAR

Peki sadece bu kadar mı? Yollarda kural ihlali yapan, etrafa tehlike saçan, şeridini kaçırıp nerede ise üstünüze çıkanlarla hergün karşılaşmıyor musunuz?

YOL KAVGALARI

Her gün gazeteler, haber siteleri otopark ya da yol verme kavgasında yaralanıp ölenlerin haberlerini vermiyor mu?

Artan kontrollere rağmen bu trafik magandaları yollarda dehşet saçıyor.

UYARMAK DA HATA

Daha bugün bir arkadaşım anlattı. Kucağında küçük çocuğuna araba kullandırmasının tehlikeli olduğunu söylediği adam, arabasından inip. 'Sana ne lan' diye saldırmış.

VARINCA MESAJ AT

Trafikte başımıza bir şey gelir diye doğal olarak o kadar korkuyoruz ki, uğurladığımız yakınlarımıza moladan bile mesaj at diye uyarıda bulunuyoruz.

YAŞLILAR, ÇOCUKLAR

Ne yayaya, ne yaşlılara ne çocuklara yolda saygı var. Aksine öyle tipler var ki yaya geçmeden, arabaları ile önce geçmek için gaza basıyorlar. Yurt dışından gelenlerimiz bile burada canavara dönüyor. Bazen ana yola çıkmak için yan yolda size kimsenin yol vermediğini aksine gaza bastığını siz hiç yaşamadınız mı?

KORNA VE SELEKTÖR TACİZİ

1 saat araba kullananın 1 yıl ömründen gitmiş gibi oluyor. Herkes birbirine korna çalıyor. Işık daha sarıda iken arkadan korna çalmaya başlıyorlar. Selektör tacizinde zaten bizden hızlısı yok. Geçen gün toplum hizmeti yapan, gece kamyonla çöp toplayan işçilere, 'Sizi mi bekleyeceğiz lan' diye saldırmadılar mı...

Herkes zaten sinir küpü. Hemen hemen hergün yollarda birbirlerini arabalarından inip yumruklayan adamları görüyoruz.

Şimdi önümüzde bayram tatili var. 10 gün. Tüm Türkiye yollarda olacak.

AMAN DİKKAT

Aman dikkat. Evet siz belki örnek bir sürücü olabilirsiniz ama karşınızdakini çevrenizdekini daima her an hata yapacakmış gibi düşünün. Her an bu magandalarla karşılacakmışsınız gibi düşünün.

ACI BİLANÇO

Geçen yıl bayram tatilinde 10 günde 3 bin 500'e yakın kazada 103 vatandaşımız hayatını kaybederken 7 binden fazlası yaralandı.

BAKANLIĞA TAM DESTEK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Frene değil kurala güven" sloganı ile başlattığı farkındalık kampanyasını sonuna dek destekliyoruz. Sıkı kontroller olacağını biliyoruz.

Görev yapacak tüm emniyet ve sağlık personeli de şimdiden Allah kolaylık versin. Ama polis de heryere yetişemez doğal olarak.

EK UYARILAR

Ama biz Bakanlığımızın sloganını bir adım daha ileri götürüp, 'Sakın karşıdan gelene de kendine de aşırı güvenme, hızlı gitme, yandan çıkan araçlara dikkat et, kimse ile dalaşma ve kurallara uy, sağsalim var' diyoruz.

İşin şakası gibi görünüyor ama lütfen dikkat edin... Bunu sevdikleriniz adına yapın. Onları üzmemek adına.

Nice güzel bayramlarımız olsun. Ama hep birlikte ve sevdiklerimizle.

Varsın olsun 3 saat geç gidin. Yeter ki sağ salim varalım gideceğimiz döneceğimiz yerlere.

Nasipse önümüzde daha nice bayramlar var... Beraber yaşamaya değmez mi....

Diğer Yazıları