Trump yönetiminden Erdoğan çıkışı

Trump'ın Dışişleri Bakanı adayı Rex Tillerson, Suriye konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yeniden çalışılması gerektiğini söyledi.

Trump'ın Dışişleri Bakanı adayı Rex Tillerson, "Suriye meselesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la tekrar çalışmalıyız. Türkiye bizim çok eski bir NATO müttefikimizdir." dedi.

"AMERİKAN İSTİHBARATI SIZDIRMIŞTIR"

ABD başkanlığına seçilen Donald Trump, Rusya'nın özel hayatı ve mali durumu hakkında hassas bilgilere sahip olduğuna ilişkin iddiaları Amerikan istihbarat birimlerinin sızdırmış olabileceğini söyledi.

"PUTİN BENİ SEVİYORSA BU KÖTÜ BİR ŞEY DEĞİLDİR"

Trump, Putin'le ilgili soruya cevap verirken şu ifadeleri kullandı:

Putin beni seviyorsa bu kötü bir şey değildir. Rusya'yla uzun zamandır kötü ilişkilerimiz var. Rusya aslında DAEŞ'le mücadelede iyi bir ortak olabilir.

Putin'le iyi anlaşabilir miyim bilmiyorum. Ama iyi anlaşırsam bu iyi bir şeydir.

"HACK OLAYININ ARKASINDA RUSYA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Hacklenme konusuna gelince. Bunun arkasında Rusya olduğunu düşünüyorum. Ama başka kişiler ve ülkelerin de hackleme eylemlerinde olduğunu düşünüyorum.

TRUMP'IN İNTİKAMI

Seçim döneminde Hillary Clinton'a açık destek veren Amerikan medyasına karşı Trump'ın intikamı ağır oldu.

"ELİNDE MİKROFON OLMAYANLAR DERDİNİ ANLATAMIYOR, MEDYA GERÇEĞİ GİZLİYOR"

Bazı yayın organlarının gerçekleri olduğu gibi yansıtmamaya gayret ettiğini vurgulayan Trump, "bu yayın organlarından bazıları şu anda burada, bu basın toplantısında karşımda hazır bulunuyor. Gerçeği söylemiyorlar. Elinde mikrofon olmayan insanların sesini duyurması mümkün değil" ifadelerini kullandı.

BBC'YE İZİN VERMEDİ

Trump, kendisine soru sormak isteyen BBC muhabirine izin vermedi.

CNN'E AĞIR TEPKİ: SİZ YALAN HABER YAPIYORSUNUZ

Soru sormaya çalışan CNN muhabirine "Lütfen sessiz olun, kabalık yapıyorsunuz" diyen Trump, "Siz yalan haber yapan bir kurumsunuz. Size soru hakkı vermiyorum" sözleriyle yanıt verdi.

CNN muhabiri, Donald Trump'a "Haber kurumumuza saldırıyorsunuz" dedi.

Trump buna karşı ise "kurumunuz berbat" diyerek tepkisini gösterdi.

SEÇİMLERDE CLINTON'I DESTEKLEMİŞLERDİ

Amerikan Başkanlığı seçimleri sırasında Trump'a karşı tavır alıp, Hillary Clinton'ın destekleyen medya kuruluşları arasında Washington Post, USA Today, New York Times, The Atlantic (dergi), Foreign Policy (dergi), CNN bulunuyordu.

Trump yönetiminden Erdoğan çıkışı ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.