Fehmi Koru Darbe Komisyonu'nda ifade verdiği anları yazdı

Fehmi Kori, "Muhabiriniz TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimi Komisyonu’ndan bildiriyor" başlıklı yazısında komisyona verdiği ifadenin detaylarını anlattı.

Kısa adıyla ’15 Temmuz Darbe Girişimi Komisyonu’ için ilk söyleyebileceği şeyin görüşlerinden yararlanmak üzere davet ettikleri kişiyi aralarına alana kadar geçen sürede olağanüstü nazik davrandıkları olduğunu ifade eden Fehmi Koru, "Onlar namına sizi arayanlar nazikçe davet ediyor; gerektiğinde saatinizi değiştirebilme teklifinde yine nazikçe bulunuyor ve sandalyenize oturana kadar her türlü konforunuz sağlanıyor" ifadelerini kullandı.

Koru yazısına şöyle devam etti:

Yıllar sonra yeniden Meclis Lokantası‘na girmem de Komisyon Başkanı Reşat Petek sayesinde oldu.

Sandalyeye oturur oturmaz hava değişiyor ama…

Hayır, davetliye herhangi bir saygısızlıkları olmuyor; kendi hesabıma olmadığını söyleyebilirim. Ancak, ellerinde önceden aldıkları notlar… bildiklerini sandığım konuları bile soruyor da soruyorlar…

Üç saatin sonunda ”Sizin hiç insafınız yok mu?” makamından ”Bitiremez miyiz?” demeye başlamamla oturumun sona ermesi arasında rahat yarım saat daha geçti.

Tam 3,5 saatlik bir oturum oldu bizimki…

Öğrenme aşkı diyebilirsiniz buna.

Mehmet Ağar’ın anlattıklarını dinleme fırsatı buldum

Komisyon 15 kişiden oluşuyor; Meclis’te yer alan dört partinin hepsi milletvekili üyelerle temsil ediliyor. Konuya ilgi duyan başka milletvekilleri de katılabiliyor oturumlara; gazeteciler de, Meclis’e girebilmeyi başarmış başka konuklar da…

Ben TBMM’nin kurduğu ‘darbe komisyonları’nın gediklilerinden sayılırım. 2012 yılında faaliyet gösteren 28 Şubat Darbesini Araştırma Alt-Komisyonu da davet etmişti ve o zaman da dinlenmiştim.

O alışkanlıkla, girer girmez en alt kata doğru yollanıyordum ki, genç bir görevli ”Bizim komisyon başka yerde” uyarısıyla beni iki kat yukarıda geniş bir salona soktu.

Gerçi ‘soruşturma’ değil bir ‘araştırma’ komisyonuydu bu defa kurulan, ama bir alt-komisyon da değildi.

YAZININ DEVAMI İÇİN...

Fehmi Koru Darbe Komisyonu'nda ifade verdiği anları yazdı ile ilgili etiketler Fehmi Koru ifade 15 temmuz darbe komisyonu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.