Başbakan Binali Yıldırım'ın gözlerinin dolduğu o şiir

AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme toplantısını 15 Temmuz şehitlerine gönderme yaparak açan Başbakan Binali Yıldırım, şiir okurken duygulandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Afyonkarahisar'da düzenlenen "Millet Yenilmez, Türkiye Bölünmez" temalı 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında konuştu. 15 Temmuz şehitlerinin ardından yazılan şiirleri okuyan Başbakan Yıldırım'ın konuşurken duygulandığı görüldü.

Yıldırım şöyle konuştu:

BEDİR'İN ARSLANLARINA SESLEN BE HALİL KATRANCI

Sevgili Halil Kantarcı, daha çocuk yaşta 28 Şubat zindanlarına düştü, idamla yargılandı. Her fırsatta şehadeti arzuladığını ifade etti. 16 Temmuz akşamı tereddüt göstermeden üç küçük çocuğunu öperek köprüye doğru yola çıktı. Son mesajı: milli iradenin muhteşem sembolü ezan-ı muhammedi oldu. "Kahpe uzaktan atar meydanda Halilim yatar. Sanma yiğitler biter. Aslan be Halil Kantarcı. Ak kara saçlarına al düşmüş uçlarına. Bedirden dostlarına seslen be Kantarcı." Burada şehit Erkan Yiğit'i de rahmetle yadediyor, ikiz kardeşi Volkan'a ve ailesine selamlarımızı gönderiyorum. Şehit Erkan şehadetinden önce "Ölmek var dönmek yok hakkınızı helal edin" diyerek yola çıktı.

ÖLÜM BİR DEFA GELECEK NEDEN REİS İÇİN OLMASIN?

Onun için şu şiir yazıldı "Varsın zulüm bütün dünyayı sarsın, varsın sevinçler başka bahara kalsın, madem ki ölüm bir defa gelecek neden Reis için olmasın..." Ankara Hukuk Fakültesi'nden diplomasını bir şehit olarak alan Yasin Naci'yi de rahmetle yadediyorum. Ablası "Yasin bir cevap ver orada mısın? Yasin ben öldüm burada ablam" diye mesaj çekmişti. Ayhan Avcı'ya buradan selamlarımızı, saygılarımızı gönderiyor, Mustafa'ya rahmet diliyorum. İlhan Varank, Mustafa Canbaz, Ömer Halisdemir, Bülent Aydın. Polislerimiz Zeynep Sağır, Selda Güngör, Kübra Doğanay, Mehmet Sezen, Gülşah Güler, Mehmet Yiğit.

Başbakan Binali Yıldırım'ın gözlerinin dolduğu o şiir ile ilgili etiketler Binali Yıldırım AK Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.