Sıkı durun: Demokrasi dar geliyor bize

Hüseyin Kaya

Hüseyin Kaya

Şimdi bu başlığa uygun yazının ne olacağını beni bana bıraksanız tüm yalınlığıyla görürdünüz.. Lakin hukuk fakültesi bitirmiş siyasetle uğraşmış ve her dersten çift dikiş yaparken kamu hukukundan tek seferde yüksek not alan ben için malesef demokrasinin sınırlarının sınırlamasıyla yazmak mecburiyetindeyim…
Hatta başka bir yazının ve belki de tezin konusu olabileceğine emin olduğum şu soruyla sürdürmeliyiz bu zor işi..
Anti-demokratik tutumlar, iyiniyetle bakıldığında bazen demokratik tavırdan daha fazla özgürlük ve serbestiyet vermez mi? Bu,çok önemli bir mevzudur. İleride göreceğiz.
Bu konuda yazı yazmamı öne alan nedenlerden biri de Hüseyin Beslin’in Akif Bekiye yapmış olduğu açıklamalarıdır. Gülay Göktürk’ün Tayyip Beyle ilgili yamış olduğu yazıya da atıfta bulunulan bu söyleşide Tayyip Erdoğan kişiliğinde siyasetin gelmiş olduğu nokta analiz edildi.Ve aslında çok temkinli bulduğum bu değerlendirmlerde daha çok mevcut durumun ne olduğu teşhisi ve çözümü dışında bunu yaparken yanlış anlaşılmama kaygısı da vardı.
Özetle ve iyiniyetle yapılan bu açıklamlaların bir başka önemi de uzun zaman devleti yöneten kişye yani Tayyip Erdoğana danışmanlık ta yapan biri olmasıydı.Bir çok özeleştiri yapan iyiniyetli kişlerden daha önemli bir kaç şey söyledi Hüseyin Bey..Fakat Ak partinin son seçimlerdeki oylarının düşmesi ile ilgili analizi önümüzdeki sorunları çözmeye kifayet edecek argümanları içermiyordu.Askında görünün kısmı itibariyle Ak Partinin oylarının düşmesinden daha büyük bir sorunla karşı karşıya olduğumuzu ifade edip kabullenmek zorundayız.Bu sorun tüm dünya müslümanlarının bir yaşama ve dünyaya ilişkin duruş sorunudur.
İşte bu nokta da görmek lazım ki,demokrasinin aşılıp aşılamayacağı sorununu müslümanlar nasıl halledeceklerdir.
“Demokrasinin aşılması “kavramının ne olduğundan ne murad edildiği bile henüz soru olarak gündemimizde yokken işimizin ne zor olduğu açıktır..
Bu konuya emek verilmesi gerektiği ve yaşamsal olduğunu hatırlatarak şimdilik köşeme çekiliyorum..
Demokrasiden endişem vardır…

Diğer Yazıları