Seyircide şok etkisi yaratan ve ardından yasaklanan 3 film...

Sinema farklı hikayeleri ve hiç düşünülmemiş deneysel çalışmaları bizimle buluşturan büyülü bir sanat. Bugüne kadar olan gelişimini ise yenilikçi yönetmenlere borçlı. Ancak bazı filmler var ki rahatsız edici fantezileri tüm çıplaklığıyla göz önüne serdiği için insan bünyesini rahatsız ediyor. Bu nedenle de tepki görüp yasaklanıyor. İşte tarihte izleyenlere biraz fazla ve hatta sapkın gelen hikayeleri ve görsellikleri nedeniyle yasaklanan filmler.

OTOMATİK PORTAKAL:

Stanley Kubrick’in kimileri tarafından dehasının bir ürünü kimileri tarafından ise sapkınlığının bir dışavurumu olarak görülen film, zamanı belli olmayan bir dönemde Britanya’da geçiyor. Birbirinden serseri dört arkadaşın yaşlı, çocuk, engelli demeden önüne gelene türlü işkence uyguladığı, diğer yandan ciddi anlamda sistem eleştirisi barındıran Otomatik Portakal, tüm bunların toplamı nedeniyle yasaklı filmler listesindedir.

SODOM’UN 120 GÜNÜ

sodo

Mussolini sonrası İtalya’sında geçen filmde, Paolo Bonacelli, Giorgio Cataldi, Umberto Quintavalle ve Aldo Valetti isimli dört faşist şahsiyet kendilerine bir kurban listesi hazırlar ve reşit olmayan dokuz kız ve erkek çocuğu kaçırıp bir yere kapatır. Henüz çocuk yaşta olan bu çocuklara tam 120 gün boyunca türlü işkence uygulanır. İtalya, Almanya, Finlandiya, Avusturalya, Yeni Zelanda ve Norveç gibi ülkelerde yasaklanan film, içeriğindeki sapkın görüntüler nedeniyle ciddi anlamda mide bulandırıcıdır.

PARİS’TE SON TANGO

paris

Evlilik arifesindeki Jeanne ve Paul’un bir araya gelip aralarındaki çekime yenik düşmesiyle bir ilişki başlar. Hemen her sahnede sevişilen bu ilişkinin çatırdamaya başlamasıyla ise olaylar iyice içinden çıkılmaz bir hal alır. Erotik dramanın en skandal örneklerinden biri olan film daha sonra oyuncuları Marlon Brando ve Maria Schneider’in bile “Kullanıldık ” diyecekleri, oldukça ağır bir yapım.

Seyircide şok etkisi yaratan ve ardından yasaklanan 3 film... ile ilgili etiketler otomatikportakal sodo yasaklananfilmler sadistfilmler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.