Sevilla'nın kadrosunda kimler var?

Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazan Beşiktaş'ta kura heyecanı yaşanıyor. Bugün saat 14:00'te İsviçre'nin Nyon kentinde çekilecek kurada Beşiktaş'ın muhtemel rakiplerinden Sevilla'yı tanıyalım. İspanyol ekibi Sevilla kadrosunda kimler var, Sevilla'nın kazandığı kupalar kısacası Sevilla futbol takımı kimdir. İşte detaylar...

Şampiyonlar Ligi kura çekimler bugün çekiliyor. Tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi gruplarında çıkan Beşiktaş'ın son 16 turundaki rakibi bugün UEFA'nın Genel Merkezi'nde çekilecek olan kuralarda belli olacak. Beşiktaş'ın eşleşmesi muhtemel rakiplerinden biri olan Sevilla siyah-beyazlıların eşleme ihtimali yüksel olan takımların arasında geliyor. İspanyolların köklü kulüplerinden Sevilla kimdir? Sevilla'nın kadrosunda kimler var? Avrupa kupalarında kazandığı kupalar Sevilla ilk 11'i hepsi haberimizde.

sevilla_takAm_degIeri

Sevilla Futbol Kulübü

Sevilla Fútbol Club, İspanyol futbol kulübü. Ülkenin en yüksek prestijli ligi olan La Liga'nın köklü takımlarından birisidir. 1905 yılında kurulan Sevilla FC'nin yakın tarihteki en büyük başarıları 5 kez UEFA Avrupa Ligi ile1 kez UEFA Süper Kupası'nı kazanmasıdır. Ayrıca UEFA Avrupa Ligi'nde en çok şampiyon olan takım unvanına sahiptir.

Sevilla şehrinin iki büyük takımından birisi olan Sevilla FC'yi İspanyol teknik direktör Manolo Jiménez ve ekibi çalıştırmaktadır. Manolo Jiménez takım tarihinin en büyük teknik direktörü olan Juande Ramos'un takımdan ayrılıp Tottenham Hotspur'a gitmesiyle gelmiştir. Ancak Juande Ramos kadar sevilmediği bilinmektedir.Takımın başkanlığını ülkenin önde gelen isimleri ile yakınlığı bilinen İspanyol José María del Nido yapmaktadır.Takımın renkleri bordo-beyaz olup taraftarlar takıma bordo-beyazlar demektedir. Maçlarını 45.000 koltuklu Ramón Sánchez Pizjuán'da oynayamaktadır.

Sevilla Tarihçe
25 Ocak 1890 yılında kurulan Sevilla FC tarihinin ilk maçını Recreativo takımı ile oynamıştır.İlk kazandıkları kupa Sevilla şehir kupasıdır.Ulusal olarak ilk kez Copa del Rey'i 1934 yılında kazanmışlardır. 1958 yılında açılan Ramón Sánchez Pizjuán'dan önce Chamartin Stadium'u kullanmışlardır. Sevilla FC birkaç kez 2. Lige düşmüş ancak kısa sürede La Liga'ya yükselmişlerdir.

sevilla_ilk_11i

YAKIN TARİHİ

Sevilla FC, 3 kez üst üste olmak üzere toplamda ise 5 kere UEFA Europa League şampiyonluğu ve 1 kez UEFA Süper Kupası şampiyonluğu yaşamıştır.

2005-2006 UEFA ŞAMPİYONLUĞU

Eindhoven'da bulunan Philips Stadion'da oynanan final maçında Middlesbrough FC ile karşılaşan Sevilla 36,500 kişinin önünde rakibini final maçlarında az görülecek bir skorla 4-0 yenip kupaya uzanmıştır.Luís Fabiano, Enzo Maresca(2) ve Frédéric Kanouté'nin golleri ile maçı kazanmışlardır.Karşılaşmayı Alman hakem Helbert Fandel yönetmiştir.

2006-2007 UEFA ŞAMPİYONLUĞU

UEFA Kupası yarı finalinde 3 İspanyol'un bulunması 1 tanesinin final oynayacağını kesinleştirmiştir.Yarı finalde Sevilla FC yarı finaldeki ilk maçta CA Osasuna'ya 1-0 yenilmesine rağmen kendi evinde 2-0 galip gelmeyi bilmiştir. Ve 2.kez üst üste UEFA Kupası'nı kazanma şansını yakalamıştır. Diğer eşleşmede ise Barselona ekibi RCD Espanyol her iki maçta SV Werder Bremen'i mağlup etmiştir.(3-0),(2-1).Ve finalde iki İspanyol takımı karşı karşıya gelmiştir.

sevilla_kadrosu

SEVİLLA STADI: RAMÓN SÁNCHEZ PİZJUÁN STADI

Sevilla FC maçlarını 1958 yılından bu yana Ramón Sánchez Pizjuán'da oynamaktadır.45.000 kişi koltuklu Pizjuán stadı kendi taraftarlarına göre 'cehennem' olarak görülmektedir.Sıradan bir mimarisi olan bu stad lig ve Avrupa maçlarında tamamen dolmaktadır.

KUPA KOLEKSİYONCUSU SEVİLLA

Avrupa'nın daimi isimlerinden Sevilla bir çok kupada zafere ulaşmıştır. Üst üste kazandığı UEFA Avrupa Kupası ile adından bütün dünyada söz ettirdi. Dünyanın en zorlu liglerinden biri olan İsanya liginde tek şampiyonluğu bulunan Sevilla bu şampiyonluğu 1946 yılında kazanmıştır. 1 kezde İspanya Süper Kupasını kazanan Sevilla 5 kezde Copa Del Rey şampiyonluğuna ulaşmıştır.

Avrupa'da isminden sıkca söz ettiren Sevilla 5 kez kazandığı UEFA Kupası'nı 06/07, 05/06 sezonun diğer 3 şampiyonluğunu 13/14, 14/15/, 15/16 sezonların art arda kazanmıştır.

SEVİLLA KADROSU

1 Sergio Rico
13 David Soria
4 Simon Kjaer
5 Clément Lenglet
6 Daniel Carriço
21 Nicolás Pareja Nicolás Pareja
18 Sergio Escudero
3 Lionel Carole
2 Sébastien Corchia
25 Gabriel Mercado
15 Steven N'Zonzi
12 Johannes Geis
14 Guido Pizarro
10 Éver Banega
7 Michael Krohn-Dehli
22 Franco Vázquez
19 Ganso
17 Pablo Sarabia
11 Joaquín Correa 24 Nolito
23 Borja Lasso Oca
16 Jesús Navas
8 Walter Montoya
20 Luis Muriel
9 Wissam Ben Yedder

Sevilla'nın kadrosunda kimler var? ile ilgili etiketler Sevilla UEFA Şampiyonlar Ligi Beşiktaş sevilla kadrosu sevilla ilk 11 kura çekimi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.