Şehir Hastaneleri’nin ilki Mersin’de açılıyor! 5 yıldızlı otel konforunda ücretsiz hizmet

Bin 259 yataklı, şehir merkezine 20-25 dakika uzaklıktaki hastaneye Mersin Devlet Hastanesi’nden hastalar taşınmaya başladı bile.

Şehir Hastaneleri’nin ilki bugün Mersin’de açılıyor. Bin 259 yataklı, şehir merkezine 20-25 dakika uzaklıktaki hastaneye Mersin Devlet Hastanesi’nden hastalar taşınmaya başladı bile. Randevulu hastaların 6 Şubat itibari ile tedavi alabilecekleri hastanenin kadrosunu şehirdeki iki hastane karşılıyor. Kapatılacak olan bu hastanelerin yerine 5 yıldızlı otel konforundaki Şehir Hastanesi hizmet verecek. Hastanede radyoloji, endoskopi gibi birimlerden mağduriyeti ortadan kaldırmak için birden fazla bulunuyor. Ayrıca 50 yataklı kemoterapi merkezi bulunuyor.

Yapımına yaklaşık 3 yıl önce başlanan ve Kamu-Özel ortaklığıyla yapılan hastane 25 yıl sonra tamamen kamuya ait olacak.

erdogan-gulumseme

ERDOĞAN’IN 14 YILLIK HAYALİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehir hastanelerinin kendisinin 14 yıllık hayali olduğunu sık sık dile getiriyor. Konu ile ilgili yaptığı son açıklamada Başbakan olduğu günden bu yana projeyi hayata geçirmek için çok mücadele ettiğini belirtmişti.

BUGÜN AÇILIYOR

400 milyon euro yatırımla yapılan hastanenin açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın katılımıyla yapılacak.

TÜRKİYE DE ARTIK BU ALANDA

Açılış öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Akdağ önemli bilgileri de paylaştı;

“Açılışını yapacağımız hastane aslında yeni dönem hastaneciliğimiz için herkese ipuçları veriyor. Bir yandan vatandaşın konforunu ve rahatlığını yükseltiyor. Diğer yandan tıbbı işlemler açısından teknolojinin en yüksek seviyede kullanıldığı hastanecilik dönemi. Beraberinde de klinik kalite dediğimiz hastaya verilen hizmetin tıbbi kalitesini de takip edebileceğimiz bir alan. Bu sonuncusu çok zor bir alan ve Türkiye de artık bu alan da boy gösterecek.”

akdag

AKDAĞ: HER HASTAYA TEK ODA DÖNEMİ

Öte yandan Akdağ, toplamda 29 hastanenin yapılacağını duyurdu. Adana ve Yozgat sıradaki iller. Listeye en son eklenen il Ordu oldu. 2020’lere kadar Türkiye’de her yatağı bir kişiye mahsus olan hastaneler dışında hastanemiz kalmayacak.

SAĞLIK TURİZMİ

Bakan Akdağ’ın açıklamasına göre; hastane açılmadan 4 ülkeden yoğun talep var. Özellikle Afrika ülkeleri ve Türki Cumhuriyetlerinden ilgi büyük.

mersinsehir2

ÜCRETSİZ HİZMET

Kamu- Özel ortaklığıyla yapılan hastanede ücretsiz olarak hizmet verilecek. Sadece sembolik olarak bir giriş ücreti alınacak. Bunun da 6 -7 TL civarında olması bekleniyor.

SUİT ODA

370 bin metrekare alanda ve 3 bloktan oluşan hastanede 25 VIP-Suit oda bulunuyor.

Şehir Hastaneleri’nin ilki Mersin’de açılıyor! 5 yıldızlı otel konforunda ücretsiz hizmet ile ilgili etiketler Mersin şehir hastanesi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.