Savaş Şafak Barçin'den 'Gönül Makâmı'...

TRT Haber'deki "Gelenekten Geleceğe" programını hazırlayan, Cumhurbaşkanı eski başdanışmanı, Başbakan Başşadanışmanı, siyaset bilimci, şair, yazar ve müzisyen Savaş Şafak Barçin'in yeni kitabı raflarda...

Savaş Ş. Barkçin, bu kitabında "Aşkın sanatı" nasıl bir sanattır meselesini anlamak üzere, büyük mûsikî üstâdlarından hareketle bir yol çizerek, muhabbet ve meşk kültürüne her alanında birincil önem veren bir medeniyetin, günümüzde sağlıklı bir okuma ve yorumunu yapma çalışıyor.

savasbarcin

'Gönül Makâmı', musikimizden hareketle anlam arayışımıza vesile olacak, sahih tasavvuf geleneğinden beslenen önemli bir muhabbet kaynağı.

SAVAŞ ŞAFAK BARÇİN KİMDİR?

1966’da Ankara’da doğdu. Boğaziçi Ü. Siyaset Bilimi Bölümü’nden mezun oldu (1989). Washington’da Johns Hopkins Üniversitesi, SAIS okulundan master derecesi (1996), Bilkent Üniversitesi’nden siyaset felsefesi doktorası aldı (2001). 1989’da Devlet Planlama Teşkilatı’na girdi. 2003’te TİKA başkanlığına atandı. TÜBİTAK’ta Başkan Danışmanı olarak görev yaptı (2004-2007). 2009’da Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başmüşavirliğine atandı. Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte onun Başdanışmanı oldu. Halen Başbakan Başdanışmanlığı görevine devam etmektedir. Uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve medeniyet konularında pek çok konferans ve dersler vermiştir, aynı zamanda profesyonel bir moderatördür. Müzik, tarih, şiir, tasavvuf ve edebiyat Dr. Barkçin’in başlıca ilgi alanlarıdır. Bu alanlarda pek çok yazıları, kitapları, üniversite dersleri, tercümeleri, televizyon programları ve konferansları vardır. Aralık 2013’te klasik bir divan olan “Dîvân-ı Zerefşân”ı yayınlamıştır. Serbest ve hece ölçülü şiirleri vardır.

Savaş Şafak Barçin'den 'Gönül Makâmı'... ile ilgili etiketler savaş şafak barçin gönül makamı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.