Saraybosna kitap fuarı başlıyor!

Sayım Çınar kitap dünyasından son haberleri geçiyor! Saraybosna fuarından öykü dergisine, son çıkan kitaplara hareketli bir ay bizleri bekliyor.

Türk kültür ve düşünce dünyasına yön veren Türkçe klasikler kapsamlı bir proje ile dünyaya tanıtılıyor, bu kez sahne Saraybosna Kitap Fuarı. Türkiye’nin kültür ve edebiyat alanında bilinirliğini artırmak ve Türkçe edebiyata dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen çalışmada, yedi dile çevrilen eserler, Başbakanlık Tanıtma Fonu desteği ile yurtdışındaki uluslararası kitap fuarlarında okurlarla buluşacak. “Türkçe Klasikleri Çeviri Projesi” kapsamında Safahat, Kutadgu Bilig, Seyahatname, Mesnevi, Yunus Emre Divanı ve Nutuk’tan derlenen bölümler ile Nasreddin Hoca, Hacivat ve Karagöz, Ömer Seyfettin’den seçme hikâyeler, eserlerin aslına uygun şekilde düzenlenip yayına hazırlandı.

fwfewf

İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Rusça, Almanca, Boşnakça ve Korece’ye çevrilen eserlerin dağıtımı üç önemli kitap fuarında ücretsiz olarak yapılacak. Saraybosna Kitap Fuarı’nda da kitapların kutlama ve tanıtımı olacak. Birçok yayıncı ve gazetecinin de katılacağı fuar, Türkiye’den kitaplarla önemli bir boy gösterisi olacağa benziyor. Türkçe Klasikler 19-24 Nisan 2017’de de Saray Bosna Kitap Fuarı’nda okuyucularla buluşacak.

wwefweff

ÖYKÜ HER ZAMAN

Önemli bir dergi bir süredir yayında… Türkiye’de öykünün güçlü bir tarihi var… Ömer Seyfettin’den Sait Faik’e, toplumcu edebiyattan ’50 kuşağına, öykü yazarlarımızın gücü, üretimi, yaratıcılığı hiç eksilmedi, Tahsin Yücel’in de dediği gibi, Sait Faik, Orhan Kemal gibi yazarların sayısı dünyada da çok fazla değildir… Öykü Gazetesi, edebiyatımızın bu kanalıyla beslenip günümüzde de olanca verimliliğiyle akan öykü ırmağını, iyi öyküyü ve sadece öyküyü okura alabildiğince yalın ve hızlı biçimde ulaştırma hevesiyle 2016 yılının Ekim ayında yayımlanmaya başladı. Ayda bir okurlarla buluşan ve yalnızca “öykü” yayımlayan Öykü Gazetesi nisan sayısıyla okuyucuyla buluşuyor.

ewewerr

BİRAZ KADINDAN, BİRAZ ERKEKTEN BİR MASAL

İpek Kocaman imzalı Kahverengi Giyen Adam raflarda yerini aldı. Kitap modern bir aşk hikayesi. Bir kadının ve bir erkeğin gözünden aynı hikayenin iki ayrı versiyonunu dinleyecek okur. Temponun, psikolojik gerilim ve sorgulamanın hiç düşmediği, yoğun bir şehir masalıyla karşı karşıyayız.

dewfewfewrrr

PROFİL’DEN NİSAN YENİLERİ

Profil Kitap bu ay, okurlarla buluşturduğu birçok farklı türde kitap ile Nisan ayı bereketinin hakkını veriyor ve uzun zamandır merakla beklenen kitapları ilgililerine sunuyor. Ah Güzel İstanbul, Vesikalı Yarim, Tatar Ramazan, Taçsız Kral gibi filmleriyle hafızalarımıza kazınan Türk sinemasının emektar senaristlerinden Safa Önal’ın yazdığı öyküler, 57 yıl sonra tekrar okurlarıyla buluştu. Peyami Safa’nın önsözüyle başlayan ve içinde Safa Önal’ın usta kaleminden çıkan 19 öyküyü barındıran Dünyanın En Güzel Gemisi raflarda son zamanlarda rastlayacağımız en kıymetli eserlerden biri şüphesiz. 1950 ile 1960 yılları arasında yaşadıklarını öyküleştiren Safa Önal’ın bu kitabıyla geçmişe doğru bir yolculuk yapmak ve birbirinden kıymetli hikâyelerle buluşmak, okurlar için de bir o kadar unutulmaz bir serüven olacak.

Diğer Yazıları