Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman başlıyor? Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı yayınlandı mı?

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman başlıyor? Sağlık Bakanlığı personel alım ilanı yayınlandı mı? Sağlık bölümlerinden mezun binlerce kişinin gözü kulağı bu iki sorunun yanıtında... Sağlık Bakanlığı, 12 bin 500 sağlık personel alınacağını açıklamış ancak tarih vermemişti. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman başlıyor? Sağlık Bakanlığı personel alım ilanı yayınlandı mı? İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurularıyla ilgili tüm detaylar...

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman başlıyor? Sağlık Bakanlığı personel alım ilanı yayınlandı mı? Binlerce işsizin gözü kulağı Sağlık bakanlığı'ndan gelecek haberde. Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı, sağlık alanlarından mezun on binlerce işsiz tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Bakan Akdağ, toplam 12 bin 500 kişinin atamasının yapılacağını açıkladı. Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı ile eksiklik yaşanan bölgelere daha rahat hizmet götürebilecek.

Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 sağlık personeli alacak. Bakanlık elaman alımını personel alımı ilanı ile duyuracak. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın 12 bin 500 sağlık personeli alımıyla ilgili yapmış olduğu duyuru, binlerce sağlık mezununu heyecanlandırdı. Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu için yapılacak olan duyuruyu ilgiyle bekleyen memur adayları, ilanın çıkacağı tarihi araştırıyor. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı ne zaman erişime açılacak? Ekonomik açıdan sıkıntı çeken çalışanlar merakla alımı bekliyor. İşte Bakan Akdağ'ın yapmış olduğu açıklama...

saAlAk_bakanlAAA

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2017 yılı için 16 bin 500 sağlık personeli atanacağını, bunun 3 bin 900’ünü atadıklarını, geri kalan 12 bin 500 kişiyi de iki ay içerisinde atayacaklarını söyledi.

Bakan Akdağ, Ceyhan Kültür Merkezi’nde ‘Gençlik Kürsüsü’ programı kapsamında gençlerle bir araya geldi. Bazı sağlık meslek lisesinde okuyan öğrencilerin atama istemesi üzerine Bakan Akdağ, şunları söyledi:

“Bu sene Maliye Bakanlığı’nda 16 bin 500 atama limiti alabildik. Bunun 3 bin 900’ünü atadık. Geri kalanını da atayacağız. Kalan 12 bin 500 kişiyi önümüzdeki iki ay içerisinde atayacağız. Ortaöğretim mezunları da atayacağız ama sayı az. Neden az, çünkü üniversite mezunlarının da sayıları arttı. Bunları atadıktan sonra da Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan ben başka kadrolar alacağım inşallah.”

Daha sonra Bakan Akdağ’a bir öğrenci Türk Bayrağı hediye etti.

Sağlık Bakanlığı'nın alımla ilgili kısa süre içerisinde açıklama yapması bekleniyor.

BAKAN AKDAĞ MÜJDEYİ DAHA ÖNCE VERMİŞTİ

Konuyla ilgili daha önce katılım sağladığı bir telebvizyon programında konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık sektöründe çalışanların istihdamıyla ilgili gelen soruya yanıt vermişti. Bakan Akdağ, Maliye Bakanından ihtiyaç için talapte bulunduğunu ifade etmiş ve şu ifadelerde bulunmuştu:

"Sayılar henüz netleşmedi, Maliye Bakanlığı asgari 12 bin kişi konuştuk ancak bu sayı bize yeterli değil. Tekrar Maliye Bakanı'nın, Başbakan'ın kapısını çalacağım. Ne kadar sağlık personeli istihdam edersem mutlu olurum. Çünkü gerçekten ihtiyacımız var. Sağlık Bakanlığı olarak daha fazla sayıda sağlık personeli istihdam etme hakkımız var."

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman başlıyor? Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı yayınlandı mı? ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı personel
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.