Sağlık Bakanlığı ile SGK arasındaki bağlantıyı sağlayan Medula Eczane sistemi kapandı!

Sağlık Bakanlığı ile SGK arasındaki bağlantıyı sağlayan ve eczanelerin kullandığı Medula adlı online işletim sistemi bu sabah saat 10.20 sıralarında kapatıldı. Yapılan açıklamaya göre alt yapı güçlendirme ve yenileme çalışmaları nedeniyle Medula sistemi kapatıldı.

Bu gün Sağlık Bakanlığı ile SGK arasındaki bağlantıyı sağlayan ve eczanelerin kullandığı Medula Eczane online işletim sistemi kapatıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre alt yapı güçlendirme ve yenileme çalışmaları nedeniyle Medula sistemi kapatıldı dendi.

Son zamanlarda Medula eczane sisteminde yaşanan erişim sorunu büyüyor. SGK eczaneler ile Sağlık Bakanlığı arasındaki bağlantıyı sağlayan Medula Eczane sisteminde 11 Ocak çarşamba günü yaşanan erişim sorunu ile ilgili olacak sorunun en kısa sürede giderileceğini açıkladı.

Eczacılar yaptıkları açıklamada, “Medula sisteminin alt yapı yetersizliği nedeniyle sürekli sorunlar yaşıyoruz. SGK’nın konu ile ilgili kalıcı çözümler getirmesi gerekiyor.” açıklamalarında bulundu.

Eczacılar ise yaşanan sorun nedeniyle duydukları mağduriyeti dile getirdi. Medula’da sıklıkla yaşanan sorunlar nedeniyle eczacılar pek çok kez SGK ile karşı karşıya gelmişti.

110120171724332738653_3.jpg SGK'nın konu ile ilgili yaptığı açıklamada 'Kurumumuz alt yapı güçlendirme ve yenileme çalışmalarına esas teşkil etmek üzere MEDULA sistemimizde 11/01/2017 tarihinde saat 10.20 den itibaren hizmet verilememektedir. En kısa zamanda sistem yeniden hizmet vermeye başlayacaktır. Hizmet verilemeyen süre zarfında Manuel reçete ve Manuel işlemlere izin verilecektir.' dendi.

Medula eczane sistemi, eczacıların reçetelerini internet üzerinden sisteme girdiği adrestir.

Sağlık Bakanlığı ile SGK arasındaki bağlantıyı sağlayan Medula Eczane sistemi kapandı! ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı SGK Eczane medula eczane medula medula sistemi eczane sistemi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.