Rusya'nın yapay yıldızı yörüngede bozuldu! / VİDEO

Rusya'nın tüm gözlemlenebilir evreni engelleyecek yapay yıldız projesi uzaya gönderilen uydunun kanatlarını açamaması üzerine başarısız şekilde sonuçlandı...

Kısa süre önce paylaştığımız haberde, bir Rus araştırması olarak gökyüzünün en parlak cisimlerinden birisi olacak yapay yıldızdan bahsetmiştik. Mayak olarak adlandırılan yapay yıldızın başarısız sonuçlandığı açıklandı. Moskova Devlet Üniversitesi Makine Mühendisliği tarafından geliştirilen Mayak, Soyuz roketi ile birlikte 14 Temmuz’da başarılı bir şekilde uzaya fırlatılmıştı. Bir süredir kanatlarını açarak görevine başlaması beklenen uydu, ne yazık ki kanatlarını açamadı.

Rus medya organlarından edinilen bilgiye göre bu proje uydunun kendini doğru şekilde açamadığı için başarısızlıkla sonuçlandı. Geektimes.ru’da yayınlanan bir yazıda, proje lideri Alexander Shaenko, projenin istedikleri gibi gelişmediğini ve başarısızlıkla sonuçlandığını açıklandı.

025140c2ba9b87b56127421418e71a34a1967f21
Normalde gökyüzünde Güneş, Ay ve Venüs’ten sonra en parlak cisim olması beklenen Mayak’ın reflektörlerinin neden açılmadığı araştırılıyor, ancak bu araştırmalar sonucunda başarıya ulaşılacağı düşünülmüyor.

Mayak’ın parlaklığından dolayı diğer astronomik gözlemlerin imkansızlaşacağını söyleyen bilim insanlarının pasta kesip sabahlara kadar parti yaptığını düşündüğümüz bu haberle birlikte Mayak’ı başarısız bir proje olarak sayabiliriz.

Rusya'nın yapay yıldızı yörüngede bozuldu! / VİDEO ile ilgili etiketler Rusya uzay yapay yıldız
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.