Rusya'dan, ABD'ye "Suriye uçağı" tepkisi! "Karadaki herhangi bir eylem..."

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Esed rejimine ait bir uçağı düşürmesiyle ilgili olarak ilk kez konuştu. "ABD ve Suriye’de güçleri veya akıl hocaları olan tüm tarafları hükümetin onayıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla koordine olmaya çağırıyoruz” dedi.

ABD ordusuna ait savaş uçaklarının dün Rakka'da Esed rejimine ait bir uçağı düşürmesinin ardından Rusya'dan ilk açıklama geldi.

Rus haber ajansı Sputnik'in aktardığına göre, Çin'in başkenti Pekin'de bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Suriye'nin bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne saygı duyulmalı. Karadaki herhangi bir eylem konusunda Şam'ın onayı alınmalı. Tüm taraflar böyle davranmalı." şeklinde konuştu.

Lavrov tarafları Suriye'de barış için koordine olmaya çağırırken, “Suriye’deki güvenli bölgeler, ilerleme kaydedebilmek için olası seçeneklerden biri. ABD ve Suriye’de güçleri veya akıl hocaları olan tüm tarafları hükümetin onayıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla koordine olmaya çağırıyoruz” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Astana'da yapılan barış görüşmelerinin bir sonraki turunun 10 Temmuz'da başlayacağını belirtti.

Rusya'dan, ABD'ye "Suriye uçağı" tepkisi! "Karadaki herhangi bir eylem..." ile ilgili etiketler Rusya ABD Lavrov suriye uçağı düşürüldü
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.