Rusya ve Çin, BM’ye kimyasal terör belgesini sundu

Rusya ve Çin bir kez daha BM Güvenlik Konseyi’ne Irak ve Suriye’de kimyasal terörün kullanılmasının önlenmesine ilişkin belgeyi sundu.

Rusya BM Daimi Temsilcisi Yardımcısı Vladimir Safronkov konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu belgenin 2016 yılında değerlendirildiğini, fakat batı ülkelerinden destek görmediğini bildirdi. Safronkov, belgenin hala aktüel olduğunu belirterek, “Profesyonel gerçeklere dayalı ciddi çalışmalara geçmek gerek. Profesyoneller, Orta Doğu’daki kimyasal terörün ciddi tehdit olduğunu kanıtlıyorlar” dedi.

Konuşmasına devam eden Safronkov, “Güvenlik Konseyi’ni teröristlerin kimyasal silahları kullanmasıyla ilgili tehditlere karşı gelmek için ortak çalışmada birleştirmek gerek. Bu amaçla Çin ile birlikte geçen sene ki gibi proje taslağını bir kez daha sunduk. Batılı partnerlerimiz Moskova ve Pekin’in inisiyatifine dengeli tepki gösterdiler.” dedi.

Rusya ve Çin, BM’ye kimyasal terör belgesini sundu ile ilgili etiketler Rusya Çin kimyasal belge
GÜNÜN VİDEOSU

Yunan şarkıcı Marina Satti, İsrailli yarışmacıyı protesto etti! Mimikleriyle işte böyle tiye aldı...

Eurovision basın toplantısında Yunanistan'ı temsil eden şarkıcı Marina Satti, İsrailli yarışmacı Eden Golan'ı mimikleriyle protesto etti.