Rusya ikna edildi, Suriye'de 1 ay ateşkes ilan edildi!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye'de 1 ay "insani ateşkes" kararı aldı...

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi İsveç ve BMGK şubat ayı dönem başkanı Kuveyt tarafından hazırlanan karar tasarısını oyladı.

Suriye'de 1 ay "insani ateşkes" yapılmasını öngören tasarı 15 üyenin oy birliği ile kabul etti.

Karar ile birlikte Suriye’ye insani yardım ulaştırılabilmesi ve özellikle rejimin kuşatması altında bulunan Doğu Guta’daki durumu ağır hasta ve yaralıların tahliyesi için en az bir ay insani ateşkes uygulanacak.

72 saat içinde uygulanmaya başlayacak ateşkes kararına göre pazartesi günü Doğu Guta'ya insani yardım gidecek.

DOĞU GUTA, YARMUK FUA VE KEFRAYA'DA KUŞATMANIN KALDIRILMASI TALEBİNDE BULUNULDU

Kararda, Suriye genelinde insani yardımların "güvenli, engelsiz ve sürdürülebilir" bir şekilde ulaştırılabilmesi ve "durumu ağır hasta ve yaralıların" tahliye edilebilmesi için tüm taraflardan "gecikmeden" çatışmaları en az 30 gün durdurmaları talep edildi.

Kararda ayrıca özellikle rejimin kuşatması altında olan insani durumun "alarm verdiği" Doğu Guta’da da dahil Yarmuk, Fua ve Kefraya’da kuşatmanın kaldırılması talebinde bulunuldu.

RUSYA TASARIYI REDDETMİŞTİ

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, Suriye'de bir ay insani ateşkes talep edilen BM Güvenlik Konseyi (BMGK) karar tasarısını, değişikler yapılmadan desteklemeyeceklerini söylemişti.

Rusya ikna edildi, Suriye'de 1 ay ateşkes ilan edildi! ile ilgili etiketler bmgk insani ateşkes
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.