Rus gazetecilerden ABD'ye çok haklı "MANPAD" sorusu! Uçağı düşüren füzeyi YPG mi verdi?

Rus gazeteci Artyom Şeynin, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın, “YPG üniformalı ABD askeri de olsa hedeftir” sözlerini değerlendirdi. Bozdağ'ın bu sözlerini değerlendiren Şeynin, bu sözlerin ABD'nin Suriye'deki gizli faaliyetlerinin en büyük kanıtı olduğunu savundu. Rus gazeteci son düşürülen Rusya uçağına karşı da kullanılan "Manpad" ABD tarafından neden Kürtlere verildiğini de sordu.

Rus devlet televizyonu 1.Kanal’da canlı yayında konuşan gazeteci Artyom Şeynin, Amerikalı meslektaşı Michael Bohm ile tartışarak Suriye’de ABD askerlerinin gizli faaliyetlerde bulunduğunu söyledi.

Rus gazeteci, “Michael sen her zaman kanıt ve belge talep ediyorsun. Al sana işte kanıt: Türkiye Hükümet Sözcüsü Bozdağ 4 Şubat’ta çok sert tepki verdi. Senin soydaşların bölgede tehlikeli işler çeviriyor. Bozdağ ” YPG üniformalı ABD askeri de olsa hedeftir” sözleri al sana işte belge ve kanıt!

ABD NEDEN VE KİME KARŞI KÜRTLERE MANPAD SEVKİYATI YAPIYOR?

ABD bölgede neden ve kime karşı kullanmak için Kürtlere MANPAD füzesi sevkiyatı yapıyor? Kendi müttefiği Türkiye’ye karşı mı? Türk uçaklarına karşı mı?”

Russia Today (RT) televizyonuna konuşan Rus uzman Aleksey Leonkov da, "Füzeler öncelikle Kürt grupların eline geçmiş, oradan da Fetih el Şam (esk iadı El Nusra Cephesi) militanlarına gitmiş olabilir" yorumunu yaptı.

manpad

'ABD'NİN AÇIKLAMASI ŞÜPHE UYANDIRDI'

Bu arada Leonkov, ABD'nin Rus uçağını düşüren MANPAD'larla ilişkisi olmadığını hemen açıklamasının şüphe uyandırdığını savundu.

ABD'nin uçakların ısı tuzağına düşmemek için Stinger füzeleri geliştirdiğini anımsatan Leonkov, "Su-25'in koruma sistemini bypass eden yeni MANPAD'larla vurulduğundan şüphe ediliyor. Kaldı ki, teröristler de uçağın vurulduğu anın görüntüsünü yayınlamadı. Yapılacak araştırma sonucunda Su-25'in ısı tuzağı kutularının boş olduğu ortaya çıkarsa, bu bulgu Su-25'in yeni tip füzelerle düşürüldüğü anlamına gelecek" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Eric Pahon, saldırıdan kısa süre sonra Suriye'deki partner güçlere MANPAD tipi silahlar sağlamadıklarını söylemişti.

Rus gazetecilerden ABD'ye çok haklı "MANPAD" sorusu! Uçağı düşüren füzeyi YPG mi verdi? ile ilgili etiketler Bekir Bozdağ YPG ABD artyom şeynin manpad aleksey leonkov
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.