Prison Break'ın konusu nedir?

Rekorlar kıran efsane dizi Prison Break'nın, Ay Yapım tarafından tarafından Türk versiyonu çekileceği öğrenildi. Detaylar ise yavaş yavaş netleşmeye başladı. Dizide Michael Scofield karakterine hayat veren Wentworth Miller'ın yerine düşünülen isim yakışıklı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ. Ay Yapım dünyaca ünlü Prison Break dizisinin Türk versiyonunu çekmeye hazırlanıyor. Başrolünde ise yakışıklı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ'un olacağı konuşuluyor. Prison Break'ın konusu nedir? Kıvanç Tatlıtuğ mu oynayacak? Michael Scofield kimdir? Detaylar haberimizde...

2005 yılında başlayan efsane dizi Prison Break'in Türk versiyonu Ay Yapım tarafından çekilecek. Detaylar ise yavaş yavaş netleşmeye başladı. Dizide Michael Scofield karakterine hayat veren Wentworth Miller'ın yerine düşünülen isim yakışıklı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ. Milliyet Yazarı Ali Eyüboğlu bugünkü yazısında projenin detaylarını anlattı. İşte Eyüboğlu'nun 'Ay yapım, Tatlıtuğ’la ‘Prison Break’i çekecek' başlıklı yazısında; "Tatlıtuğ’un yeni dizisi ve muhtemel kanalı hakkında aldığım taze bilgiler şöyle: Ay Yapım, Amerika’nın ünlü dizilerinden ‘Prison Break’i çekmeye karar verdi ve ilk görüşmeyi FOX Türkiye’yle yaptı. Ay Yapım ve Kıvanç Tatlıtuğ, FOX’la prensipte anlaşıp, el sıkıştı, iş sözleşmenin imzalanmasına kaldı" dedi. Prison Break'ın konusu nedir? Michael Scofield kimdir? Kıvanç Tatlıtuğ mu oynayacak? Detaylar haberimizde...

konusu_nedir

PRİSON BREAK DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Prison Break 2005 yılında başlayan başrollerinde Wentworth Miller,Dominic Purcell,Sarah Wayne Callies,Amaury Nolasco olan yaklaşık 42 ülkede yayınlanan ABD yapımı dram ve macera dizisi. Fox kanalında yayınlanmaktadır, Türkiye'de ise gösterimi CNBC-e kanalı tarafından gerçekleştirilmektedir. İlk sezonunun gösterimi 2006 sonlarında biten dizinin ikinci sezonu, 1 Mart 2007 tarihinden itibaren CNBC-e ekranlarına geri dönmüştür. 26 Temmuz 2007 tarihinde 2.sezon Sona bölümü ile sona ermiştir.

Dizi 2006 Emmy ödüllerine en iyi dizi olarak aday gösterilmiştir.

1. Sezon Konu: Bir inşaat mühendisi olan Michael Scofield (Wentworth Miller) Başkan Yardımcısı'nın kardeşini öldürmek suçuyla idam cezasına çarptırılan ağabeyi Lincoln Burrows'u (Dominic Purcell) kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini farkedince işi kendisi halletmeye karar verir ve kusursuz bir hapisten kaçış planı hazırlar. Ardından göstermelik bir banka soygunu düzenler ve cezaya çarptırılır. Sağlık sorunlarını bahane eden Michael, ağabeyinin bulunduğu Fox River Eyalet Hapishanesi'ne gönderilir. Michael, içeride beklenmedik durumlarla karşılaşır ve ağabeyini kaçırmak için girdiği hapishaneden 7 kişiyi daha kaçırmak zorunda kalır. Bu sırada planlarını hayata geçirmek için revir doktoru Sara Tancredi'yi (Sarah Wayne Callies) ve hapishane müdürü Henry Pope'u kullanır. Bu sırada da Sara'ya aşık olur. Michael'ın kaçış planında azılı gardiyan şefi Brad Bellick (Wade Williams) onun planını zora sokmaktadır.

2. Sezon Konu: Bu sezon kahramanların kaçtıktan sonra yaşadıklarını konu edinir. Mahkumlar hapisten başarılı bir şekilde kaçarlar ve hepsi Charles Westmoreland'in Tooele Utah'da gömdüğü 5 milyon doların peşine düşer. Ancak onları, FBI ajanı Alexander Mahone (William Fichtner) takip etmektedir.

Serinin yaratıcısı Paul Scheuring, ikinci sezonu, başrollerinde Harrison Ford ve Tommy Lee Jones'un yer aldığı Kaçak filminin sekiz firarili hali olarak tanımlıyor ve yine bir cezaevi firarını konu edinen Büyük Kaçış filminin ikinci yarısına benzetiyor. Kaçakların her biri kendi amaçlarını gerçekleştirmek için Birleşik Devletler'in çeşitli bölgelerine yolculuk ederken, hemen bir adım peşlerinden takip eden kanun koruyucuları ve ödül avcıları ise hepsinin işini zora sokuyor. Lincoln Burrows'a kurulan komplonun sahibi "Şirket" (The Company) ise bu sezonda daha aktif ve amacı firari Lincoln Burrows'un infazını bir an evvel gerçekleştirmek...

michael_scofield

MİCHAEL SCOFİELD KİMDİR?

Michael Scofield, Prison Break dizisindeki kurgusal bir karakterdir. Karakter Wentworth Miller tarafından canlandırılmıştır. İlk olarak dizinin 1. bölümünde ağabeyi Lincoln Burrows'un (Dominic Purcell) bulunduğu hapishaneye girmek için bilerek banka soyarken karşımıza çıkmıştır. İlerleyen bölümlerde, Michael'ın Lincoln'ü ölüm cezasından kurtarmak için yaptığı kaçış planları gösterilmiştir. Dizinin her bölümünde Michael ve Lincoln'e yer verilmiştir.

8 Eylül 1978 tarihinde Toledo, Ohio'da babası onları terk ettikten sonra dünyaya geldi. Michael Scofield annesinin kızlık soyadını [kullanmaktadır. Annesi öldükten sonra Lincoln onu koruması altına aldı. Ailesini kaybettikten sonra Lincoln Michael'ı suçtan uzak tutmak için çabaladı. Bazı bölümlerde Lincoln ve Michael arasındaki ilişki gösterilmektedir. Michael'ın, Lincoln'ü ölüm cezasından kurtarmak istemesindeki nedenlerden biri de budur.

Michael başarılı bir öğrenciydi, Toledo, Ohio'daki "Morton East High School" 'u iyi bir dereceyle bitirdi. Chicago Loyola Üniversitesi'nde "Magna Cum Laude" bursuyla inşaat mühendisliği okumuştur. Mühendis olarak Middletown, Şikago'da bulunan Maxwell ve Schaum firmasında işe başladı.

KARAKTERİN OLUŞTURULMASI

Prison Break'un yaratıcısı Paul Scheuring, başka bir yapımcı tarafından gelen birini kurtarmak için kasıtlı olarak hapse girme fikrini değerlendirerek karakteri tasarladı. İlk öneriden sonra Scheuring; karakter ve öyküyü cezaevinin planlarına erişen, mimarlık firmasında çalışan yapısal bir mühendis yaparak haklı gösterdi. Michael Scofield ismi aslında Roald Dahl'ın "Someone Like You" kısa hikâyesinden uyarlamadır.

kAvan_tatlAtuA_prison_break_oynayacak_mA

KIVANÇ TATLITUĞ KİMDİR?

Kıvanç Tatlıtuğ 27 Ekim 1983 tarihinde, beş çocuklu ailenin bir ferdi olarak Adana'da doğdu. Ortaöğrenimini Yenice Özel Çağ Lisesi'nde tamamladıktan sonra Pastane işleten babası Erdem Tatlıtuğ'un geçirdiği ciddi bir kalp ameliyatından sonra ailesi ile birlikte 1997 yılında İstanbul'a yerleşti. İstanbul Kalamış Lisesi'nden mezun oldu. Annesinin adı Nurten'dir.Aktörlük ve mankenlik yapmadan önce uzun süre basketbol ile uğraştı. Adana'da Fiskobirlik, Çukurova ve Tarsus Amerikan klüplerinde başladığı amatör basketbol kariyerini İstanbul'a yerleştikten sonra profesyonel seviyeye taşıdı. Ülkerspor ile (2 yıl) başlayan birinci lig macerası, Beşiktaş (1 yıl) ve Fenerbahçe (1yıl) basketbol klüplerinde devam etti; fakat tekrar geri döndüğü Beşiktaş ile beraber antreman çalışmaları yaptığı sırada sakatlanarak basketbol hayatını noktalamak zorunda kaldı.Annesinin teşvikleriyle başladığı mankenlik kariyeri, iki yıl kadar sürdü. Mankenlik ajanslarıyla çalışan profesyonel bir manken olan Tatlıtuğ, 2002 yılında düzenlenen Best Model yarışmasını kazanarak Türkiye birincisi oldu ve Best Model of the World'e katılmaya hak kazandı.2002 yılında katıldığı Best Model of the World yarışmasını kazanmasıyla beraber uluslararası arenada kendini gösterme fırsatı yakalayan Tatlıtuğ, Success Ajans'ın teklifini kabul ederek modellik yapmak üzere Paris'e yerleşti ve orada 1.5 yıl yaşadı. 2005 yılında, Gümüş adlı dizide Songül Öden ile beraber başrolleri paylaştı. Gümüş, Türkiye ve Arap ülkelerinde çok popüler hale gelince bazı ülkelerde "genel ahlaka aykırı" olduğu gerekçesiyle yayınının durdurulması gündeme geldi fakat bu durum hiç gerçekleşmedi.2007 yılında Gümüş'ün bitmesinin ardında Menekşe ile Halil dizisinde ve Amerikalılar Karadenizde 2 adlı filmde rol aldı. 2008 yılında, başrollerini Beren Saat ile beraber paylaştığı ve Halit Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı eserinden uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisine başladı. Bu dizide canlandırdığı Behlül Haznedar karakteri, Tatlıtuğ'a Altın Kelebek Ödülleri'nde "En iyi erkek oyuncu" ödülünü kazandırdı.Kıvanç Tatlıtuğ, Devlet Tiyatrosu oyuncusu Laçin Ceylan'dan bir süre oyunculuk dersleri almıştır.2010 yılında "Ezel" dizisinde, dizinin bitmesine doğru kadroya katıldı ve "Sekiz" adlı yan karakteri canlandırdı. Bunun dışında birkaç reklam filminde de yer aldı.2013 yılında yayına giren Yılmaz Erdoğan'ın çektiği "Kelebeğin Rüyası" adlı filmde yer almıştır. Kıvanç Tatlıtuğ, veremli bir genci canlandırmak için 20 kilo verdiği filmde Yılmaz Erdoğan da o dönem iki şairin hocalığını yapan ünlü şair Behçet Necatigil'i canlandırdı.2013 yılının mart ayında Kıvanç Tatlıtuğ ve İlker Ayrık Akbank reklam filminde rol aldılar.Ailesine çok düşkün olan Kıvanç Tatlıtuğ, iyi derecede İngilizce bilmektedir.Kıvanç Tatlıtuğ, 2014'ün Şubat ayında Star Tv'de oynamaya başlayacak olan, Nermin Bezmen'in romanından uyarlanan Kurt Seyt & Shura adlı dizi film çekimlerine Kocaeli-Kartepe'de 2013 aralık ayında başladı.

Ödülleri
2009 - 36.Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu (Dram) (Aşk-ı Memnu)
2012 - 39.Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu (Dram) (Kuzey Güney 1. Sezon)
2013 - Yılın Yıldızları, En Beğenilen Erkek Dizi Oyuncusu (Kuzey Güney)

Film ve Diziler
2007 - Amerikalılar Karadeniz´de 2
2005 - Gümüş
2008 - 2009 - Aşk-ı Memnu (Dizi)
2008 - Menekşe ile Halil (Dizi)
2010 - Ezel
2010 - Oyuncak Hikayesi 3 (Seslendirme)
2011 - Kuzey Güney (Dizi)
2012 - Kuzey Güney Sezon 2 (Dizi)
2013 - Kelebeğin Rüyası
2014 - Kurt Seyt & Shura (Dizi)

Prison Break'ın konusu nedir? ile ilgili etiketler prison break konusu nedir michael scofield kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.