PKK sergisine izin veren AKPM, 15 Temmuz sergisine onay vermedi!

Türk delegasyonunun, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin 9-13 ekim tarihlerinde Strazburg'da yapacağı zirve sırasında 15 Temmuz darbe girişi sergisi açma isteği "yer sıkıntısı" gerekçesi ile reddedildi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, 15 Temmuz demokrasi zaferinin birinci yılı olması nedeniyle gerçekleştirmek istedikleri sergiye AKPM tarafından yer temin edilmemesini en şiddetli şekilde kınadıklarını belirtti.

Küçükcan, yaptığı yazılı açıklamada, Strazburg'da 9-13 Ekim 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan AKPM Genel Kurulu IV. Dönem Toplantısı sırasında, 15 Temmuz demokrasi zaferinin birinci yıl dönümü olması dolayısıyla bir fotoğraf sergisi düzenlenmesinin kararlaştırıldığını ve bu amaçla AKPM'ye sergilerin gerçekleştirildiği alanlarda yer tahsis edilmesi için müracaatta bulunulduğunu aktardı.

talip_kuIcIuIkcan

BAHANELERİ YER SIKINTISI

Müracaatın, bahse konu dönem toplantısından çok uzun bir süre önce AKPM idaresine iletilmesine ve idare nezdinde yapılan tüm iyi niyetli girişimlerde, serginin Türk halkı ve AKPM Türk Heyeti için büyük önem taşıdığına dikkati çekilmesine rağmen, AKPM idaresince Türk tarafına, "yer sıkıntısı" olduğu gerekçe gösterilerek sergi yeri temin edilmediğini anlatan Küçükcan, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki ne FETÖ tarafından gerçekleştirilen ve 250 vatandaşımızın şehadetine netice veren 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin vahametinin ne de bu kanlı darbe girişimine karşı Türk halkının gösterdiği muazzam direniş, kahramanlık ve neticesinde hasıl olan demokrasi zaferinin değerinin AKPM idaresi tarafından anlaşılamadığı görülmektedir. Nitekim, aylar öncesinden AKPM idaresine yapılan müracaatımızın geri çevrilmesi, bu durumun bariz bir göstergesidir. 15 Temmuz demokrasi zaferinin birinci yılı olması hasebiyle gerçekleştirmek istediğimiz 15 Temmuz sergisine AKPM tarafından yer temin edilmemesini en şiddetli şekilde kınıyorum."

TERÖRİSTE İZİN VERİRKEN YER BOL

AKPM Türkiye'nin sivil demokrasisine darbe vurmak isteyenleri alt ettiği 15 Temmuz'u anlatan sergiye izin vermezken, terör örgütü PKK'nın Avrupa Parlamentosu'nda terörist fotoğraflarından oluşan bir sergi açılmasına onay verilmişti...

ap_pkk2

PKK sergisine izin veren AKPM, 15 Temmuz sergisine onay vermedi! ile ilgili etiketler Avrupa Parlamentosu AKPM 15 temmuz sergisi pkk sergisi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.