Perseid meteor yağmuru başladı! / CANLI YAYIN...

Gök bilimcilerin ve uzay meraklılarının büyük heyecanla beklediği Perseid meteor yağmuru başladı... Dünyanın birçok noktasında iki gün boyunca gözlemlenecek bu gök olayı dolunay nedeniyle güçlükle izlenebiliyor...

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), yaptığı açıklamada Perseid Meteor Yağmuru'nun 12 Ağustos - 13 Ağustos tarihlerinde gerçekleşeceğini duyurmuştu.

Gece saatlerinde başlayan meteor yağmuru, şehre uzak olan bölgelerden, ışığın az olduğu yerlerden ve hava koşullarının uygun olduğu noktalardan zor da olsa gözlemlenebilecek.

Meteor yağmurunun güçlükle izlenmesinin sebebi ise, dolunay öncesi Ay'ın gökyüzünü ışıl ışıl aydınlatması ve yıldızların ışığını bastırması.

Gökyüzünde "şişkin Ay" büyük bir parıltıyla Güneş'ten aldığı ışığı yansıtacak. Bu sebepten ötürü, dünyanın neresinde olursanız olun Perseid Meteor Yağmuru güçlükle izlenebilecek.

PERSEİD METEOR YAĞMURU NEDİR?

1992 yılından bu yana gözlemlenen Perseid Meteor Yağmuru, Swift-Tuttle kuyruklu yıldızından arda kalan kalıntılardan oluşuyor.

Perseid Meteor Yağmuru, Perseus Takımyıldızı bölgesinde gözlemleniyor ve bu nedenle Perseid Meteor Yağmuru adıyla anılıyor.

METEOR YAĞMURU NASIL OLUŞUR?

Halk arasında gök taşı olarak da bilinen meteorlar, gökyüzünde konumlanan cisimlerden kopan küçük parçalara verilen addır. Kimi zaaman atmosferin çekim alanı içerisine giren meteorlar, bu aşamada uzayda çok hızlı bir hızda ilerler.

Uzayda çok hızlı bir şekilde hareket eden meteorlar, arkalarında ışık izi bırakarak gider. Yaşanan bu hızlı ilerleme ile birlikte hava ile sürtüşme yaşanır ve meteorda kızışma meydana gelmektedir.

Oluşan bu kızışmaya da meteor yağmuru denmektedir ve eğer meteor yağmuru gece vaktinde gerçekleşirse, çıplak gözle bile izlenebili..

Perseid meteor yağmuru başladı! / CANLI YAYIN... ile ilgili etiketler perseid meteor yağmuru
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.