''Payitaht Abdülhamid" dizisi'nin lansmanı yapıldı

24 Şubat'ta, TRT 1 ekranlarında başlayacak olan Sultan Abdülhamid Han’ın hayatının kaleme alındığı “Payitaht Abdülhamid” dizisi'nin lansmanı Çırağan Sarayı'nda yapıldı.

Katılımın yoğun olduğu“Payitaht Abdülhamid” dizisinin tanıtım toplantısına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da katıldı. Kurtulmuş, konuşmasında şunları söyledi:

''Payitaht Abdülhamid" dizisi'nin lansmanı yapıldı

"Sultan Abdülhamid Han, sanılanın ve bir zaman konuşulanın aksine Türkiye Cumhuriyeti'nin rakibi ya da orayı gölgeleyen olmadı. Tam tersine cumhuriyetimizi inşa eden iradenin Sultan Abdülhamid Han'ın döneminde yapılan modernizasyon çalışmalarıyla atıldığının bilinmesi lazım. Şimdi böyle bir dizinin yapılıyor olması, TRT'de bunun oynatılıyor olması dahi Türkiye'nin kendi tarihiyle barışmaya başladığının önemli işaretlerinden birisidir. İnsana acı gelen zor bir dönemde böylesine büyük bir şahsiyetin şahsiyetin maalesef şimdiye kadar adının dahi anılmasının gericilik sayıldığı bir memlekette yaşadık. Bırakın Abdülhamid'i ondan daha düşük bir profile sahip son döneme ilişkin kişiler üzerinde konuşmak hemen hemen Türkiye'de mümkün değildi. Çok şükür bunları geride bıraktık."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, dizi ekibiyle birlikte fotoğraf çektirdi.

''Payitaht Abdülhamid" dizisi'nin lansmanı yapıldı - Resim : 2

Osmanlı İmparatorluğu’nun var olma mücadelesinin tarihe damgasını vurduğu ve 1876 yılında çıktığı tahtta 33 yıl kalarak, bu zorlu süreci ‘Ulu Hakan’ unvanıyla taçlandıran Sultan Abdülhamid Han’ın hayatının kaleme alındığı dizi, oyuncu kadrosunun yanı sıra, dekorları, kostümleri ve gerçek mekanlarıyla da göz kamaştırıyor.

Yönetmenliğini Serdar Akar'ın yaptığı dizide Sultan Abdülhamid Han karakterini ise, “Ihlamur Altında”, “Tatar Ramazan”, “Bir Çocuk Sevdim”, “Babam ve Ailesi” ve en son TRT’nin mini dizisi “Son Destan” gibi projelerde seyircinin severek izlediği Bülent İnal üstleniyor.

''Payitaht Abdülhamid" dizisi'nin lansmanı yapıldı - Resim : 3
Dizi, oyuncu kadrosunun yanı sıra, dekorları, kostümleri ve gerçek mekanlarıyla da göz kamaştırıyor.

''Payitaht Abdülhamid'' dizisi dev kadrosu ve ES Film imzasıyla 24 Şubat'ta TRT1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

''Payitaht Abdülhamid" dizisi'nin lansmanı yapıldı ile ilgili etiketler Payitaht Abdülhamid
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.