Payitaht Abdülhamid'e sayılı günler kaldı... Yer yerinden oynayacak

Son dönemde yaptığı dönem dizileri ile tarihe ışık tutan projelerin ev sahipliğini yapan TRT şimdi de Sultan Abdülhamid Han’ın hayatını ve o dönemde yaşananları ekranlara getiriyor. 24 Şubat Perşembe günü yayınlanacak dizinin ilk bölümünün fragmanı büyük ilgi gördü. Fragmanda yer alan diyaloglar ise dizinin çok hareketli geçeceğinin işareti oldu. Dizi, oyuncu kadrosunun yanı sıra, dekorları, kostümleri ve gerçek mekanlarıyla da göz kamaştırıyor.

Payitaht “Abdülhamid” dizisi, Sultan Abdülhamid Han’ın hayatını ve o dönemde yaşananları gözler önüne seriyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun var olma mücadelesinin tarihe damgasını vurduğu ve 1876 yılında çıktığı tahtta 33 yıl kalarak, bu zorlu süreci “Ulu Hakan” unvanıyla taçlandıran Sultan Abdülhamid Han’ın hayatı ve bu çerçevede hem dünyada hem de Osmanlı Devleti’nde yaşananlar dizide yer alıyor.

Tüm dünya gözünü dikmiş, manipülasyon hamleleriyle 600 yıllık imparatorluğu yıkmaya çalışıyordu. Fakat karşılarında zekasını asla alt edemeyecekleri bir padişah vardı. İşte bu muhteşem zekanın sahibi, tam 33 yıl boyunca dünyaya meydan okuyan ve devleti ayakta tutmayı başaran Abdülhamit Han’dan başkası değildi.

DEV KADRO

Çekimlerine Kocaeli Seka Film Platolarında başlanan dizinin, yönetmen koltuğunda “Kurtlar Vadisi”, “Elveda Rumeli” gibi başarılı dizi projeleriyle tanıdığımız Serdar Akar oturuyor. Sultan Abdülhamid Han karakterini ise, “Ihlamurlar Altında”, “Tatar Ramazan”, “Bir Çocuk Sevdim”, “Babam ve Ailesi” ve en son TRT’nin mini dizisi “Son Destan” gibi projelerde seyircinin severek izlediği Bülent İnal ekranlara taşıyor.

Başrollerinde; Bülent İnal, Özlem Conker, Selen Öztürk, Akın Akınözü, Ezgi Eyüboğlu, Hakan Boyav, Saygın Soysal, Umut Kurt’un yer alacağı dizinin elliye yakın ana kadro oyuncu olmak üzere, figüranlarla birlikte 400 ila 500 kişilik bölüm oyuncusu rol alıyor. Zaman zaman Yeşilçam’ın usta ve emektar oyuncuları da seyirciyle buluşacak. Dizide, 120 kişilik teknik ekip görev yapıyor.

Dizinin kamera arkasında da yine dev bir kadro var. Görüntü Yönetmenliğini Filinta’nın muhteşem görüntülerine imza atan Sami Saydan üstlenirken, Uygulayıcı Yapımcılığını Özlem Taşpınar, Sanat Yönetmenliğini Yelkan İşkorkutan, Sanat Danışmanlığını Reza Hemmatirad, Kostüm Tasarımını Barış Karaca, Tarih Danışmanlığını Azmi Özcan, Konsept Danışmanlığını Selman Kayabaşı, Cast Direktörlüğünü Tuncay Altınoğlu, Kurgu Yönetmenliğini Kemalettin Osmanlı ve müziklerini Yıldıray Gürgen üstleniyor. Dizinin Post ve Mix’ini Üs Yapım üstlenirken, Efekt ve CGI’lara Digiflame imza atıyor.

24 Şubat Perşembe günü yayınlanacak dizinin ilk bölümünün fragmanı büyük ilgi gördü. Payitaht 'Abdülhamid', diziseverleri şimdiden heycanlandırmaya başladı.

Payitaht Abdülhamid'e sayılı günler kaldı... Yer yerinden oynayacak ile ilgili etiketler TRT payitahr abdülhamid yeni dizi bülent inal
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.