İsviçre'de yahudi müşterilere ırkçı uyarı...

İsviçre, Arosa’da yer alan the Aparthaus Paradise adlı otelde Yahudi müşterilere dönük olarak yazılmış ‘uyarı notları’nın sosyal medyaya yansıması, otele büyük tepki gösterilmesine neden oldu...

Yahudi müşterilerden ‘havuza girmeden önce duş almasını’ ve ‘buzdolabını sadece günün belli saatlerinde kullanmasını’ talep eden iki uyarı notunun sosyal medyaya yansıması tartışma yarattı. Telegraph’ın haberine göre ilk notta yer alan ifadeler şöyle: “Değerli Yahudi kadın, erkek ve çocuk konuklarımız. Lütfen yüzmeden önce ve yüzdükten sonra duş alın. Kurallara uymadığınız takdirde havuzu kapatmak zorunda kalacağım. Anlayışınız için teşekkürler: Ruth Thomas”

Buzdolabının sürekli kullanılmamasını talep eden ikinci notta ise yine ‘değerli Yahudi müşterilerimiz’ hitabı yer aldı ve ‘çalışanlarımız sürekli rahatsız edilmek istemiyor’ sözlerine yer verildi.

‘GÖRENE KADAR GERÇEK OLDUĞUNA İNANMADIM’

Dünya Yahudi Kongresi (WJF) Basın Departmanı Eski Başkanı Sacha Rothman Dratwa uyarı notlarını Twitter hesabı üzerinden “Bunu görene kadar gerçek olduğuna inanmamıştım. Yahudi bir aile tarafından bulunmuş. Arosa’da yer alan bir İsviçre otelinde yer alan bir uyarı” sözleriyle paylaştı.

​‘NAİF ŞEYLER YAZDIM’

Tepkilerin ardından konuyla ilgili Blick gazetesine açıklama yapan otel yöneticisi ol Ruth Thomas, olayı bir ‘hata’ olarak niteledi. Ancak not olarak ‘naif şeyler yazdığı’ iddiasında bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan otel yönetimi de antisemitik bir maksatlarının olmadığını belirterek, uyarı notlarının kaldırıldığını ve Yahudi müşterileriyle bir sorunlarının olmadığını söyledi.

İSRAİL'DEN İSVİÇRE'YE UYARI

İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın, İsviçre’yi konuyla ilgili resmi olarak uyardığı belirtildi. Konuyla ilgili Twitter üzerinden açıklama yapan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Tzipi Hotovely mesajında “Maalesef antisemitimizm Avrupa’nın gerçeği. Bu tarz olayların hala antisemitizm mikrobunu taşıyan kişiler için caydırıcı olacak şekilde cezalandırılması lazım.” İfadelerini kullandı.

İsviçreli bir Dışişleri Sözcüsü’nün ise “İsviçre ırkçılığı, antisemitizmi ve her türlü ayrımcılığı reddeder” ifadelerini kullandığı belirtildi.

İsviçre'de yahudi müşterilere ırkçı uyarı... ile ilgili etiketler İsviçre Yahudi İsrail Irkçılık
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.