“Ordunun koruma kollama yetkisi yok”

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Milletvekili Salim Uslu, “12 Eylül’ü yaşatmak isteyenler 15 Temmuz’u hatırlamalılar” dedi.

12 Eylül 1980 askeri darbesinin üzerinden 37 yıl geçti. Darbenin yıldönümünde SuperHaber’den Arzu Erdoğral’a konuşan TBMM İdare Amiri ve AK Parti Milletvekili Salim Uslu, 12 Eylül’ün Türkiye açısından kara ve talihsiz bir gün olduğunu söyledi.

salim-uslu-dan-bir-mujde-daha-543x300

12 EYLÜL KARA VE TALİHSİZ BİR GÜN

Uslu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

12 Eylül Türkiye açısından kara ve talihsiz bir gün. Sadece siyasi sonuçları itibariyle değil ekonomik sonuçları itibariyle de kara bir gün. Batık bankaların sayısının artmış olması, Türkiye’nin kalkınmasının düşmüş olması, üretimde gerileme ve bütün bunları dikkate aldığımız zaman Türkiye’nin bir daha yaşamaması gereken bir kara gündür. 12 Eylül ile kuru kuruya hesaplaşalım diyenlerin şimdi 12 Eylül’ün kazanımlarına sahip çıkmaları, 12 Eylül’ü kazanımmış gibi gösteriyor olmaları, 12 Eylül hukukuna sahip çıkmaları ayrı bir garabettir diye düşünüyorum. Bunun dışında 12 Eylül’ü, 12 Mart’ı, 27 Mayıs’ı, 28 Şubat’ı yapanlar en son da 15 Temmuz’daki olayları akıllarından geçirmelidir diye düşünüyorum. 12 Eylül’ü yaşatmak isteyenler 15 Temmuz’u hatırlamalılar diye düşünüyorum.

ORDUNUN KORUMA KOLLAMA YETKİSİ YOK

Zaten biliyorsunuz biz hizmet kanunu da değiştirdik. Ordunun koruma kollama yetkisi yok. Dolayısıyla “biz memleketi daha çok severiz daha çok düşünürüz” iddiasında ve imtiyazında kimse olamaz. Bu memleket bir hukuk devletidir çadır devleti değildir. Bu memleketin koruyucusu ve kollayıcısı yine halkın kendisidir. Bunu 15 Temmuz’da da ispat etmiştir. Onun içinde kimsenin şartlardan görev çıkartarak toplumu hizaya sokmak, bunu yaparken de terörü bahane ederek akan kardeş kanını bahane ederek toplumu hizaya sokmak gibi bir imtiyazı olmamalı diye düşünüyorum. Gerekçeler çok farklı uygulamalar çok farklı olmuştur. O dönem yaşı büyütülerek idam edilenler olmuştu. Bir sağdan bir soldan idam ederek denge kurma çabası içinde olanlar olmuştur. Aynı zamanda “asmayalım da besleyelim mi” gibi son derece garip şeyler var. Nitekim bugün sosyal medyada dolaşıyor. 12 Eylül’de içeri alınanlardan bazılarının adeta don gömlek yargılandığı bir süreçten geçtik. Böyle bir durumda da oturup darbelere muhtıralara kim tarafından yapıldığına bakarak bizden olanlar iyidir bizden olmayanlara kötüdür gibi bir anlayış yerine demokratik erdemin ve ilkelerin gereği olarak toplum iradesini baskılayan toplum iradesi üzerinde baskı kurmaya çalışan her türlü şiddeti her türlü eylemi her türlü girişimi reddetmek gerekiyor. Bu konuda zannediyorum 12 Eylül hukuku ile hesaplaşmak isteyenler bir tarafa gerçekten hesaplaşanların hatta rütbelerini bile sökenlerin AK Parti olduğunu herkes bilmelidir.

BİZİM ÇOCUKLAR YAKLAŞIMI DOĞRU DEĞİL

Darbelere dış destek ile ilgili de konuşan Salim Uslu, “bizim çocuklar yaklaşımı ya da bizimkiler yaklaşımı doğru değil. Darbe, muhtıra, demokrasiye kast eden davranışlar, şiddet eğilimleri kimden veya hangi misyon adına olursa olsun hangi ülke olursa olsun reddetmek gerekiyor. Ama ne yazık ki bize demokrasi dersi veren batının çifte standartlı olduğunu gördük. Demokrasiyi kastedenlere karşı söyleyecek sözü olmayanların bize itidal tavsiye ediyor olmalarını da hayretle ibretle izliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ordunun koruma kollama yetkisi yok” ile ilgili etiketler 12 Eylül Darbe 15 Temmuz salim uslu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.