Önce hidrojen bombasıyla şov yaptı, sonra 6. atom bombasını patlattı...

Dünya ayakta... Kuzey Kore Kim Jong'un ilk hidrojen bombasını incelerken çekilmiş fotoğraflarını paylaşmasından sonra 6. atom bombası testini gerçekleştirdi. 6.3 büyüklüğünde bir depreme eş değer kuvvet yayan patlamadan bir süre sonra aynı noktada bu kez 4.6 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntı daha hissedildi. Kuzey Kore, dünya televizyonlarının yayınlarını keserek son dakika olarak duyurduğu depremlerin hidrojen bombası denemesinden kaynaklandığını açıkladı...

Dünyanın korktuğu oldu, Kuzey Kore altıncı nükleer teste imza attı. Kuzey Kore Merkezi haber Ajansı (KCNA), önce Kim Jong-un'un bir hidrojen bombasını incelerken fotoğraflarını servis etti. Pyongyang, ileri düzeyde bir nükleer silahı başarıyla ürettiğini dünyaya ilan etti. Kuzey Kore, söz konusu füzenin yeni bir kıtalararası balistik füze özelliklerine sahip olduğunu aktarıyor.

Bu gelişmeden saatler sonra bu kez asıl deprem gerçekleşti. Kuzey Kore'nin giriştiği yeni nükleer test nedeniyle deprem meydana geldi. Testin gerçekleştiği yer, Punggye-ri.

3

YER ÜSTÜNDE 6.3'LÜK DEPREM

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, nükleer denemenin yol açtığı depremin büyüklüğünü 6.3 olarak verdi. Depremin merkez üssü, Kimchaek'in 55 kilometre kuzeybatısı.

Çin Deprem Yönetim Merkezi de, bir patlamanın ardından 6.3 büyüklüğünde deprem gerçekleştiğini resmen duyurdu. Resmi sitede yer alan açıklamaya göre, yerel saattle 11.30'da meydana gelen sarsıntının kaynağı yer üstünde sıfır metrede.

Çin, ilk depremin ardından aynı noktada 4.6 büyüklüğünde yeni bir depremin olduğunu bildiriyor.

KUZEY KORE HİDROJEN BOMBASI DENEMESİNİ DOĞRULADI

Kuzey Kore'de meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki depremin hidrojen bombası denemesinden kaynaklandığı açıklandı. Kuzey Kore, nükleer denemenin başarıyla gerçekleştiğini bildirdi. Açıklamada "Yıkıcı güçteki gelişmiş bir hidrojen bombasını denedik" denildi.

DİPLOMASİ ALANINDA HAREKETLİLİK

Pyongyang yönetiminin hidrojen bombasını göstermesiyle diplomasi alanında da hareketlilik yaşandı. Japonya Başbakanı Şinzo Abe, ABD lideri Donald Trump'la telefonda görüştü. Beyaz Saray'ın resmi açıklamasında iki liderin büyüyen Kuzey Kore tehdidine karşı Güney Kore ile birlikte yakın işbirliği yapacakları vurgulandı.

Bu yıl füze denemelerini sıklaştıran Kuzey Kore, ilk kıtalararası balistik füzelerini Temmuz ayında fırlatmıştı. Ağustos ayının sonunda fırlatılan balistik füze ise, Japonya'nın üstünden geçerek denize düşmüştü. Uzmanlar, Pyongyang'ın elindeki füzelerle ABD topraklarını vurabileceğini tahmin ediyor.

kuzey_kore1

TRUMP BAŞARISIZ

Başkan Donald Trump, göreve geldikten sonra birçok kez nükleer savaşın eşiğine geldiği Kuzey Kore'yi Çin üzerinden durdurmak istedi ancak halihazırdaki tabloda bu hamlesinde başarısız olduğu görülüyor. Pyongyang yönetimi, Pekin'den gelen baskılara aldırış etmeden silah geliştirmeyi sürdürüyor.

MENZİLLER ARTIYOR

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un döneminde, babası ve dedesinin ülkeyi yönettiği yıllara nazaran füze denemeleri büyük artış göstermiş durumda. Bu yıl içinde fırlatılan füzelerin sayısı şimdiden 10'u çoktan geçti, ateşlenen yeni füzelerin menzilleri giderek artıyor.

Pyongyang yönetimi, 11 yıldır nükleer silah programı nedeniyle BM yaptırımlarıyla yüz yüze. Yaptırımlar arasına son dönemde değerli madenlerin ihracının yasaklanması da eklendi.

4

Önce hidrojen bombasıyla şov yaptı, sonra 6. atom bombasını patlattı... ile ilgili etiketler Kuzey Kore pyongyang kim jong hidrojen bombası atom bombası
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.